Съд в американския щат Ню Йорк наложи глоба в размер

...
Съд в американския щат Ню Йорк наложи глоба в размер
Коментари Харесай

Глобиха Тръмп с 5000 долара заради нарушаване на съдебна забрана

Съд в американския щат Ню Йорк наложи санкция в размер на 5000 $ на някогашния президент Доналд Тръмп поради това, че е нарушил правосъдна възбрана да разяснява в общественото пространство дело, заведено против него, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Освен това арбитър Артър Енгорон предизвести Тръмп, че ще има „ надалеч по-строги “ наказания, в това число и задържане под стража, в случай че още веднъж наруши правосъдното предписание.

В началото на октомври Тръмп разгласява в обществената си мрежа „ Трут сошъл “ фотография, на която служителка на съда театралничи с водача на Демократическата партия в Сената Чък Шумър. Тръмп написа над въпросната фотография, че служителката е „ другарка “ на Шумър.

По-късно обявата беше изтрита, само че през днешния ден арбитър Артър Енгорон уточни, че фотографията и текстът към нея са останали налични на уеб страницата, отдаден на предизборната акция на Тръмп в продължение на две седмици след издаването на правосъдното предписание за премахването им от интернет.

Енгорон е арбитър по гражданското против Тръмп за бизнес измами.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР