Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник. Разговорите

...
Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник. Разговорите
Коментари Харесай

Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник


Сачева: Имената на министрите ще станат ясни в понеделник. Разговорите се водят главно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без Българска социалистическа партия, посочи Сачева
.
В момента ГЕРБ водят диалози
по разпределението на ресори, а скоро ще стартират и диалозите за съответни хора, уточни Сачева.

„ Разговорите се водят главно от Мария Габриел и се водят с всички политически партии без Българска социалистическа партия, която ясно съобщи, че няма да поддържа политиката и целите на това държавно управление “, посочи Сачева.
Според нея няма политическа
отговорност за сформиране на постоянно държавно управление. Потвърди, че ГЕРБ продължава диалози с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, макар че те към този момент отхвърлиха да поддържат кабинет на Мария Габриел.

„ Продължаваме да обсъждаме с тях това, че те би трябвало да дадат поддръжката си за първия мандат. Трябва да се почете това, че има
650 000 души, които са сложили ГЕРБ-СДС
преди всичко и няма потребност да се опитваме още веднъж да заблуждаваме хората, като споделяме, че вторият мандат е единствената опция “, изясни Сачева.

На въпрос за какво в конференцията си основният прокурор Иван Гешев е загатнал само името на Бойко Борисов, Сачева съобщи, че и ГЕРБ търсят отговора.
„ Прави усещане, че постоянно когато
страната има безапелационна опция да тръгне по европейски път на развиване, постоянно се случват разнообразни процеси, които по един или различен метод обвързват правосъдната и политическата система и отклоняват страната от този път “, каза Сачева.
Доверието в правосъдната система не е въпрос
единствено на законодателство, а най-много на хората, които работят в нея, счита Сачева.

„ Програмата за правосъдната промяна би трябвало да се разиска на първо място с професионалната колегия, с хората, които ще са реализатори на тези политически решения и които би трябвало да подсигуряват независимостта на правосъдната власт. Такъв диалог всъщност досега не е воден “, съобщи тя.
Политиците не би трябвало да се месят
в правосъдната система, само че и правосъдната система не би трябвало да предопределя политическия и геополитическия път на България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР