Събуждане, лека протяжка в леглото и мисъл за хубавите неща,

...
Събуждане, лека протяжка в леглото и мисъл за хубавите неща,
Коментари Харесай

Кажи ми схванат ли ти е вратът, да ти кажа как ти е щитовидната жлеза

Събуждане, лека протяжка в леглото и мисъл за хубавите неща, които предстоят... и о, смут – каква, за Бога, е тази пронизваща болежка във врата, главата и плешката?? Защо все на мен, за какво ПАК и за какво все, когато имам да върша хиляди неща?? (А по кое време, извинявай, нямаш да правиш хиляди неща??)

Момент, миг, я да помислим – легна ли си с мокра коса нощес, тъй като „ от веднъж нищо няма да ми стане “? А през вчерашния ден потегли ли си потна от фитнеса, с цел да те надуха едно хубаво сякаш топлият вятър? А чия е голямата чанта, в която всички считат, че пренасяш зидаро-мазачески смески? Да не загатваме и детето, дружно с всичките му тротинетки, колелета, кънки и раници, които висят от раменете и ръцете ти, трансформирайки те в едно същинско невротизирано чучело...

Да, това си ти, блага моя. Един актуален катър, жертван на постоянно влачене, носене и боричкане. На бягане по рейсове или седене в кола, на препускане от среща в среща, презентации в офиси, вледенени от духащите климатици, на работа по осем часа дневно, която постоянно прелива в нещо незабавно и изключително. На ястие на крайник по „ зърнената “ диета – каквото зърнеш, твое си е. На три кафета и няколко енергийни питиета, тъй като нещо все си изтощена (изключително необичайно, наистина). А когато напрежението денем стане отвратително, успокоението е в кутията с цигарите. Ама не, не че си пушачка, апелирам ти се, никой не си го е помислил – просто ей по този начин, понякога, по пет пъти на ден.

Я се погледни в огледалото - кого лъжеш в действителност? Сама знаеш, че с този метод на живот си е цяло знамение, че се събуждаш единствено с болежка в раменете и врата. Но слушай – това единствено в никакъв случай не е в действителност единствено – в случай че искаш да знаеш, схващането на врата, като се изключи че е пъклен досадно и мъчително, е и в директна връзка със положението на... щитовидната ти жлеза. Да, в този момент към този момент привлякохме вниманието ти (все отново, имаш толкоз доста приятелки с Хашимото, нали?).

Ами, ето по какъв начин стават нещата – от стрес, напрежение и всевъзможни неудобства, мускулите се схващат, притокът на О2 към тях понижава и последователно това се трансформира в хронично положение, което те държи напрегната непрекъснато – а с това стартират и странните главоболия. Отначало по-рядко, по-късно – все по-често, а от цялата тази композиция от неразположения стартира да страда щитовидната жлеза, защото е понижен притокът на О2 и към нея.

И едвам е естествено готова да се оправя с целия този стрес, дребната, наподобяваща на пеперуда жлеза, стартира да изнемогва. Все отново, това не е електроцентрала – това е просто една жлеза. И тогава стартират в действителност сериозните проблеми. Помисли си за приятелките ти, които не могат да отслабнат каквото и да вършат, които страдат от бодърствуване, потят се и са непрестанно изнервени – и след това се сети какъв брой от тях имат проблеми с щитовидната жлеза. Доста са, нали? Май всичките, в действителност.

 жена болежка работа стрес Thinkstock

Ами, това може би чака и теб, в случай че продължаваш по същия метод. Е, не се паникьосвай незабавно, изцяло допустимо е щитовидната ти жлеза да е към момента изцяло здрава, само че не оставяй нещата на произвола на ориста.

Като начало – тичай при доктор и си направи контролни проучвания на тироидните хормони. Профилактичните прегледи и предварителната защита са потвърдено най-хубавият метод за поддържане на положително здраве. След това – намерения за артикули, които да започнеш да приемаш предвид на натоварения ти метод на живот. Не, не кафе и енергийни питиета – има се поради естествени средства, които да ти оказват помощ да се отпускаш, да имаш първокласен и здрав сън, да разтоварват нервната и опорно-двигателната система, да те поддържат в добра кондиция. Все чувства, които си не запомнила.

Витамини да вземем за пример. Помниш ли тази дума? Ви-та-ми-ни! Например, витамин D, който съвсем при цялото население на Земята е в недостиг (забрави за нелепостите по какъв начин, в случай че си печеш едната ръка по половин час дневно, това ти набира целия витамин D – не е правилно!). O, и освен витамин D, апелирам. Цялата група витамини В, която все ни липсва, а витамин С е постоянно, но постоянно непълен.

 плодове фреш Thinkstock

Зеленчуци, плодове, задоволително вода – под „ задоволително “ се схващат най-малко 2 литра дневно, ВСЕКИ ДЕН , а не една чаша по обед, в случай че инцидентно минеш около чешмата и я разпознаеш като източник на вода.

Всичко това комбинирай с естествени хранителни добавки, чийто дълготраен банкет ще повлияе позитивно на всички вреди, които си нанесла на тялото си. Позволи си да помислиш и за натуропатия, която може и да ти звучи по-плахо от нападателните, обичайни способи за решение на физически проблеми, само че има съществени поръчки за триумф.

Ето ти да вземем за пример едно натуропатично уравнение с три известни , което дава отговор на проблемите, които описваме дотук: Шуслерови соли, освен това - в тройна композиция, за влияние върху повече от един признак. Запомни цифрите 1 – калциев флуорид, 3 – стоманен фосфат, 7 – магнезиев фосфат, набави си ги от първата аптека и се прибери у дома, твърдо решена да промениш метода си на живот в дълготраен проект.

 жена болежка работа стрес Thinkstock

Шуслерови соли №1, №3 и №7 са минералите, които ще се погрижат да възстановят притока на кръв към мускулите, да провиснал схващанията и да релаксират нервната система, а от това ще се повлияе и щитовидната жлеза. Приемат се по 5 таблетки от всяка сол, всекидневно. По-добър сън, по-устойчива нервна система и по-кръвоснабдени мускули и сухожилия... звучи като иронично благопожелание за Нова година, само че е нещо, което всяка жена би трябвало да желае за себе си – повече от нови обувки или най-малко колкото нови обувки!

И, несъмнено, всичко това няма да създаде стремежи резултат, в случай че не си разрешаваш да почиваш. Сещаш ли се какво беше това? Едни свободни дни, в които правиш неща, които те разтоварват, а не противоположното. Почивката не е глезотия, нито някакъв каприз, а част от виновната грижа за здравето.

Така че, в този момент ставай от леглото, раздвижи леко схванатия врат и си намерения съществено върху това, което прочете. И върху това по какъв начин живееш. А по-късно направи първата крачка към смяната – заслужаваш го.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР