Събраното до края на септември ДДС е с близо 2

...
Събраното до края на септември ДДС е с близо 2
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Събраното до края на септември ДДС е с близо 2 милиарда лева под планираното

Събраното до края на септември Данък добавена стойност е с близо 2 милиарда лв. под плануваното. Това не е изключително изненадващо, имайки поради забавящата се стопанска система.

Това написа във Facebook някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков.

Изненадващото е, че до скоро се говореше доста какви рекордни приходи ще има, а в този момент е безшумно, безшумно, разяснява Дянков.


 

Преди дни той установи, че дефицитът пораства и през септември. Обикновено септември е месец на остатъци, поради постъпленията от туризъм и земеделие. Вече свикнахме на дефицити от три % като новото обикновено, разяснява някогашният финансист №1.

Той цитира известие на финансовото министерство, че на база на предварителни данни и оценки се чака бюджетното салдо по консолидираната фискална стратегия (КФП) към септември 2023 година да бъде недостиг в размер на към 0,78 милиарда лева или 0,4% от прогнозния Брутният вътрешен продукт, при плануван в плановете към ЗДБРБ за 2023 година недостиг за годината в размер на 4,6 милиарда лева

Очаква се в оставащите месеци до края на годината бюджетното салдо да доближи планувания недостиг от 2,5% от Брутният вътрешен продукт.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР