Събранието в Северна Македония е гласувало единодушно нов закон за

...
Събранието в Северна Македония е гласувало единодушно нов закон за
Коментари Харесай

РСМ отново дразни. Слави каза какво следва за България

" Събранието в Северна Македония е гласувало единомислещо нов закон за фондациите и сдруженията. С този закон задачата е изпълнена, а тя е да се забранят всички български сдружения, кръстени на герои от нашата история. Които прочее са герои и на тяхната малко по-далечна история. Защото какво е Иван Михайлов за Македония, с изключение на воин? "

Това сподели водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов във Facebook.
-->
" Гоненията против всичко българско в Северна Македония продължава с цялостна мощ. Дори след рухването на българското несъгласие, то закупи още по-големи и уродливи размери. Което не е изненада ", посочи Трифонов.

" Ако Европейския съюз към момента държи на човешките полезности, които прокламира, би трябвало незабавно да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Северна Македония за следващ път сподели, че не е страна, почтена за съюз, където човешките права и правото за самоопределение са основополагащи ", съобщи той.

" За България е ясно какво би трябвало да направи - първо, Външно министерство би трябвало да привика за пояснения изключителния и пълномощен дипломат на Северна Македония у нас. Второ, което е най-важно - след започването на работата си, новото Народно заседание е длъжно да върне ветото на България против Северна Македония ", безапелационен е водачът на Има Такъв Народ.

" България е там, където има и единствено един българин. Но въпросът е - има ли българи в нашия нов парламент, които схващат това и на които им пука? Предстои да забележим ", заключи Трифонов.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР