Събрание на жителите на Войводиново и местната власт се проведе

...
Събрание на жителите на Войводиново и местната власт се проведе
Коментари Харесай

Среща на жителите на Войводиново с местната управа за проблема с ромите

Събрание на жителите на Войводиново и локалната власт се организира довечера в селото. Хората желаеха да научат какви ограничения ще бъдат подхванати от тук нататък за решение на ромския проблем. По време на срещата стана ясно, че нито едно от фамилиите, които напуснаха ромската махала по гледище на жителите на селото, не е подало заявление за настаняване в общинско жилище. Повечето от тях апелират в съда заповедите на кмета, че къщите им са противозаконни.

Войводиново, Марица

Около 300 поданици на Войводиново желаеха от локалната власт да не позволява ромите да се завърнат в селото. Хората са безапелационни, че в случай че това стане, митингите ще се възобновят.
Димитър Цончев - гражданин на Войводиново: " Ще настояваме това, което сме постигнали да се резервира и нещата да си вървят в прав ред, права линия, както д осега. Да има мир, да няма различия. " Васил Пицин: " Искаме всеки да си заплаща. Аз съм пристигнал от Велинград, купил съм си място тук. Живея умерено, заплащам си налози, безусловно всичко. Тук нямат връщане. " Атанас Танев: " Нещата ще продължат по същия метод. Ако дойдат отново да живеят тук ще дойдат други от Пловдив, ще станат отново много доста и в един миг ще се случат отново същите неща. "
Кметовете на Войводиново и на община Марица увериха, че ромите няма по какъв начин да се върнат в селото, тъй като в къщите им няма ток и вода. През март Административният съд в Пловдив ще преглежда 15 тъжби против заповедта на локалната власт за срутване на противозаконните постройки.
Димитър Иванов - кмет на община Марица: " Ромите не могат да се върнат тук във Войводиново, тъй като има правосъден спор и законът споделя, когато има сходен спор нещата се вземат решение в съда. Изчакваме съдът да се произнесе. " Димитър Тосев - кмет на село Войводиново: " Няма потребност от ескалации. Няма потребност да заставаме против полицията. Няма потребност от спомагателни разноски. Ще изчакаме момента, който ще пристигна и това ще е решението на съда - първа и втора инстанция. "
Тази седмица ще има огромна среща в регионалната администрация в Пловдив. Участие ще вземат представители на разнообразни институции, които показват ограниченията за набелязване на казуса във Войводиново.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР