Събрахме прости съвети, които ще ви помогнат да харчите по-малко

...
Събрахме прости съвети, които ще ви помогнат да харчите по-малко
Коментари Харесай

Как да пестим гориво? 6 начина

Събрахме елементарни препоръки, които ще ви оказват помощ да харчите по-малко пари на бензиностанциите.

Според анализатори горивата ще не престават да нарастват. Решихме, че ще бъде потребно да научим за елементарни способи за икономисване на бензин или дизелово гориво.

Ускорете гладко

Може би най-ефективният метод да спестите гориво е да шофирате деликатно, а шофирането с непрекъсната скорост е един от ключовете към пестенето. Шофирането с ниски скорости води до по-голям разход на гориво, което значи, че е по-изгодно да се движите по автомагистралата без светофари, в сравнение с непрекъснато да спирате и ускорявате. Ако би трябвало да спрете, пробвайте се да натиснете педала за газ допустимо най-плавно първоначално.
Шофьорски ТРИК, с който да спестим ГОРИВО
Има десетки трикове за шофиране, чрез които притежателите на транспортни средства съумяват да удължат живота на обособени възли и агре...
Прочети повече
Смяна на филтрите

Запушеният въздушен филтър е зложелател на икономията. Като предписание се предлага да се сменя на всеки 15 000 км, само че това значително зависи от изискванията на работа на автомобила. За коли на възраст над три години казусът със стареенето на смазката е настоящ, тъй че проверете дали сте сменяли маслото във всички елементи дълго време. Също по този начин, дефектните свещи могат да повлияят на разхода на бензин или дизел.

Затворете прозорците при висока скорост

Всеки водач знае, че климатикът усилва разхода на гориво, тъй че можете да спестите пари, като отворите прозорци, в случай че метеорологичните условия разрешават. Дали си коства да жертвате комфорта си в името на икономията зависи от вас. Но имайте поради, че при високи скорости отворените прозорци няма да ви оказват помощ да намалите разхода на газ или дизел, защото доста утежняват аеродинамиката на автомобила.

Следете налягането в гумите
С тези трикове колата ще гори осезаемо по-малко!
Можете ли да похарчите по-малко от това, което харчите за гориво? Разбира се, намаляването на потреблението доста за джоба ни е осъ...
Прочети повече
Смята се, че намаляването на налягането в гумите с най-малко 0,1 бара усилва разхода на гориво с към 2%, тъй че проверявайте постоянно налягането. Балансирането и центровката на колелата също би трябвало да се прави най-малко един път годишно, както и да се следи положението на гумите. Поради нарасналото и неравномерно изхабяване разходът на гориво може да се усили.

Намалете тежестта

45 кг тегло усилва разхода на гориво с 2%. Колкото повече пасажери и предмети в багажника, толкоз по-голям е разходът. Разбира се, не ви предлагаме да шофирате сами от самото начало, само че би било добре да премахнете непотребните тежки неща от багажника. Също по този начин ще бъде потребно да премахнете багажника от покрива, когато не е нужен. Това освен усилва тежестта на автомобила, само че и утежнява аеродинамиката.

Ползвайте отстъпки

На бензиностанциите е по-изгодно да плащате с карта, защото съвсем всички банки дават стратегии за връщане на пари (от 0,5% до 3%). Освен това не забравяйте да участвате в стратегиите за преданост на верижните бензиностанции. Големите вериги бензиностанции дават отстъпки или карти, които натрупат точки. С всяка покупка на картата ще печелите точки, които по-късно можете да замените за гориво.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР