Събота е идеалното време, за да отделим повече внимание и

...
Събота е идеалното време, за да отделим повече внимание и
Коментари Харесай

Много вкусно! Шоколадови палачинки

Събота е идеалното време, с цел да отделим повече внимание и да създадем вкусна закуска за цялото семейство. А с тази рецепта подсигуряваме, че ще прекарате малко време към печката, само че дълго към масата, до момента в който се наслаждавате с околните си на страхотните палачинки.

Необходими артикули:

160 гр брашно

4 с. л. какао

375 мл прясно мляко

2 яйца

3 с. л. захар

3 с. л. масло

една щипка сол

400 мл сметана за готвене

100 гр кокосови стърготини

плодове на усет - ягоди, банан, малини и други

Начин на подготвяне:

Пресейте брашното, изсипете го в купа дружно с какаото, прибавете 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте.

Добавете яйцата и половината мляко към сухите съставки, след което разбъркайте добре.

Разтопете 3 супени лъжици масло. След това прибавете останалото мляко, разбъркайте добре и прибавете разтопено масло и оставете сместа да престои 20 минути, откакто авансово я разбъркате.

Междувременно изсипете сметаната в тенджера (тя би трябвало да е с масленост 35%), прибавете 2 супени лъжици захар и кокосовите стърготини. Сложете тенджерата на котлона. Оставете течността да заври, след което намалете котлона до най-малко и бъркайте сместа непрекъснато до нейното хомогенизиране. Необходими са към 5-7 минути. Ако желаете по-сладък крем, прибавете още захар. След като кремът се сгъсти, свалете от огъня и оставете леко да се охлади. През това време той ще се сгъсти в допълнение. Към охладения крем прибавете парченцата плодове и разбъркайте.

Загрейте малко лой в тигана, в който ще приготвите палачинките. Печете по 30-60 секунди от всяка страна на сдържан огън. Поставете част от крема в средата на палачинката, по-късно я навийте. Поръсете я с пудра захар по избор и украсете с късчета плодове, написа Actualno.com.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР