Съболезнования за ливанския народ. Близо 300 хиляди души са останали

...
Съболезнования за ливанския народ. Близо 300 хиляди души са останали
Коментари Харесай

Защо се стигна до експлозията в Ливан - важните детайли и поуките

Съболезнования за ливанския народ. Близо 300 хиляди души са останали без здрав дом. Жертвите са публично към този момент 135+, само че сигурно тази цифра ще се усили , като единствено Сирия разгласи, че 39 сирийски жители са измежду починалите. Над 4000 са ранените. Загубен е силоз за зърно с над 15 000 тона,.
Три лечебни заведения са доста съществено наранени, в това число и " Свети Георги ", която третира онкоболни, част от които са били засегнати с части стъкла.
. И всичко това при жестока финансова рецесия още преди гърмежа, която усили бедността в страната с 50 %, а пандемията с Коронавирус направи нещата даже още по-отчайващи.
Така стартира прочитът на анализатора Дахер Ламот във връзка тежката обстановка след детонацията в Ливан. Той се стопира в елементи на ситуацията в страната и дълбоките аргументи да се случи тази покруса.
Знам, че в обществените мрежи се въртят всевъзможни теории на конспирациите. Логиката сочи, че нито Израел, нито Хизбула, нито която и да е периферия е направила това дело. Виновниците за това злощастие са всички.
Ливан е страна, в която политическите партии не са основани на политически идеологии., те трупаха дивиденти от религиозните и етническите разлики сред тях. Партии, които се описваха като леви, центристки или десни, в действителност си бяха християнски/маронитски, православни, сунитски, шиитски, даже арменски, друзки и още какви ли не етно-религиозни обединения, които на всичкото от горната страна бяха подвластни от непознати въздействия.
В цялата тази отровна атмосфера изборите в Ливан се превръщаха в цирк, в който всяка религиозна деноминация си гласуваше за " тяхната партия " и резултатите не бяха доста разнообразни. Образуваха се две огромни обединения - " 8 Март " и " 14 Март ", в които имаше представители на разнообразни партии, доста постоянно несъвместими, само за да се резервира етническото и религиозно равновесие в страната, след което си разпределяха министерствата между тях. А и по конституция президентът би трябвало да е християнин, министър председателят - мохамеданин сунит и така нататък
Затова доста хора излязоха на големи митинги още от предходната година. Особено на младежите им писна от цялата тази подигравка на деления и взаимни обвинявания.
В този фалш се намесваха редица непознати ползи, в това число на Израел, Сирия, Иран, Съединени американски щати, Франция, Русия, С.Арабия, Катар, Турция и прочие, които си финансираха съответните фракции. В цялата тази лудница политиците и политически партии хабяха сила не в разрешаването на проблемите, а в сочене на пръст един против различен и на ниска цена популизъм.
В на ниска цена демонизиране на ответната страна и противоположното. Така никой не го интересуваше за сигурността на пристанището и за някакви си близо 3000 тона амониева селитра, складирани в Хангар 12, благосъстоятелност на страната.
Помните, че и тук в България се взривиха няколко склада със запалителни вещества/оръжия, като никой не пое отговорност. Ние не сме доста по-различна обстановка, a имаме партии, които никой не желае, но няма други. Така че и ние може да извлечем поучения, написа още Ламот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР