Съболезнования към близките и колегите на починалата д-р Нели Пандова-Илиева

...
Съболезнования към близките и колегите на починалата д-р Нели Пандова-Илиева
Коментари Харесай

Починалият спешен медик е д-р Нели Пандова-Илиева

Съболезнования към околните и сътрудниците на умрялата доктор Нели Пандова-Илиева изрече посредством фейсбук шефът на Националния действен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски.

Тя е била един от първите инфектирани в Центъра за незабавна здравна помощ и за нейната гибел бе обявено тази заран на брифинга в министерския съвет.

Д-р Пандова е навършила 60 години на 22 януари.

Екипът на Центъра за незабавна здравна помощ - ЦСМП – София изрича най-искрените си съболезнования към околните на доктор Нели Пандова-Илиева! Това написаха сътрудниците й от Спешна помощ също във Facebook.

Д-р Пандова е дълготраен доктор в Спешна помощ, безрезервен експерт и извънреден човек, който носеше почтено отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в неволя! Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния миг, доктор Нели Пандова загуби живота си, само че вечно ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим дружно! Поклон пред паметта й! Светъл път!, написаха още сътрудниците й.

"С дълбока тъга посрещнахме новината за гибелта на доктор Пандова. За два дни загубихме двама лекари в борбата с COVID-19. Болката от случилото се е неописуема. Д-р Пандова ни напусна, само че с достолепие се бори на първа линия и изпълняваше своя професионален и честен дълг. Поклон пред всеотдайността и смелостта й. Поклон! Светла й памет! ", написа в некролога на лекарския съюз - БЛС.

Почивай в мир! Няма я към този момент най-лъчезарната усмивка на ЦСМП-София! Това е написала в страницата на Спешна помощ във фейсбук Мая Генчева, някогашен диспечер в Спешна помощ. Тя е разгласила и усмихната фотография на доктор Пандова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР