Събитията около отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални напомнят

...
Събитията около отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални напомнят
Коментари Харесай

Защо прекратяват разследването за българския Новичок

Събитията към отравянето на съветския опозиционен водач Алексей Навални припомнят за ориста и на други съперници на режима на Кремъл. Демократичният свят изиска бързо и транспарантно следствие.

На този декор идва новината, че българските управляващи са разпоредили преустановяване на следствието, придобило печалната популярност като " българския Новичок ". Това надали е изненада, защото аргументите са директно свързани с това, против което стачкуват хиляди българи в страната и в чужбина – корупцията на най-високите етажи на властта, съществуваща в тясна симбиоза с управлението на прокуратурата. Това, което българското общество еднопосочно назовава - " мафия ".

Сагата с " българския Новичок " даде видимост на една значима специфичност на българската проведена престъпност, окопала се в държавното управление и в правосъдната власт – връзките и зависимостта ѝ от Кремъл. Най-ярките образци за тези връзки и зависимости са в енергетиката – плановете " Белене " и " Турски поток ". Това, което към момента остава в сянка, е измяната на Борисов в областта на отбранителната промишленост, което дооформя неговия " Троен шлем ". На Русия всъщност бе приета роля при установяване на насоките и мащабите на развиване на оръжейната индустрия на България, която е член на НАТО и Европейски Съюз.

Руската връзка

Покушението против Скрипал през март 2018 година докара до може би най-мащабните разкрития на активността на терористичните групи на съветското военно разузнаване (ГРУ), така наречен " част 29155 ". Разкрити бяха елементи от тяхната организация, способи и съответни чиновници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР