Събитията на Евромайдана в Украйна не доближиха страната до демокрацията

...
Събитията на Евромайдана в Украйна не доближиха страната до демокрацията
Коментари Харесай

Захарова: Превратът в Украйна не доближи страната до демокрацията и прогреса

Събитията на Евромайдана в Украйна не приближиха страната до демокрацията и напредъка, страната и нейните жители бяха „ сложени на ръба на пропастта “. Това се споделя в на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Евромайданът не приближи Украйна до демокрацията и напредъка. След като направиха прелом, националистите и политическите сили, които ги подкрепяха, в последна сметка доведоха обстановката до задънена улица, поставяйки страната и нейните жители на ръба на пропастта “, сподели още Захарова.

Според Захарова превратът в Украйна „ докара до надълбоко разединение на обществото, репресии и битка с инакомислието, върлуващ шовинизъм и неонацизъм, правно безвластие и нихилизъм, битка с съветския език и история и цялостна деградация на социално-икономическото състояние в страната ”.

" Това е още по-тъжно, тъй като през февруари 2014 година уреждането на зародилата тогава политическа рецесия можеше да бъде безусловно безкръвно. Именно за тази цел на 21 февруари 2014 година някогашният президент на Украйна Виктор Янукович и водачи на опозицията, с посредничеството на Германия, Франция и Полша подписаха съответното съглашение. Изпълнението му " би разрешило да се избегнат трагичните събития, случили се в Украйна през последните 10 години. Но то беше отхвърлено от " спечелилите " от " гражданска война на достолепието " като ненужна спънка по пътя към мечтаните позиции ", добави Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР