Събитието е насочено към личната отговорност, бъдещето и възпитанието на

...
Събитието е насочено към личната отговорност, бъдещето и възпитанието на
Коментари Харесай

Русе отново се включва в „Да изчистим България заедно“

Събитието е ориентирано към персоналната отговорност, бъдещето и възпитанието на децата

Областна администрация – Русе и през тази година ще спомага за реализирането на акцията на „ Да почистим България дружно “.

Събитието ще се организира на 17 септември и ще бъде под надпис „ Подай ръка на природата “. То ще е ориентирано към персоналната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещото и възпитанието на децата.

Областната администрация в крайдунавския град ще окаже цялостна техническа и логистична помощ за провеждането на акцията, като в същото време чиновници от институцията ще се включат в разчистване на избран регион в границите на града. Мястото, където ще чистят от Областната администрация, ще бъде обявено през идващите дни.

„ Социалната отговорност е неразделна част от политиката на администрацията. През годините са осъществени голям брой начинания, свързани както с запазване на природата и облагородяване на средата за живот, по този начин и с други аспекти от всекидневието ни – например обезпечаване на претовареност на разнообразни рискови групи, а също и поддържане на млади гении “, съобщи регионалният шеф Анатоли Станев. Той означи още, че Областната администрация е била и измежду пионерите в България при въвеждането на електронното ръководство преди няколко години, което с изключение на понижена административна тежест и по-бързо обслужване на жителите е способствало още за икономисване на естествени запаси и запазване на околната среда. „ Използването на хартия е сведено до най-малко. Разпечатват се най-необходимите документи и тези, които са декларирани за приемане на ръка от жителите “, разяснява още Станев. „ Считам, че подкрепяйки акцията „ Да почистим България дружно “, потвърждаваме, че единствено когато сме обединени към обща цел и вървим дружно напред, може да изградим едно по-добро бъдеще “, безапелационен бе регионалният шеф.

Същевременно до кметовете на осемте общини и ръководителите на всички организации и териториални поделения на държавни структури в района са изпратени писма от Областна администрация с апел са включване в доброволческата самодейност. „ Разчитаме на вашата съпричастност, като се включите в самодейността посредством организация и реализация на действия по почистването “, приканва регионалният шеф.

През последните години Областната администрация в Русе се утвърди като един от водещите сътрудници на акцията освен на районно, само че и на национално равнище. За това тя бе отличавана неведнъж.

От началото на акцията до момента – близо 2 500 000 доброволци, с ръкавици и чували, са съдействали за по-чиста България.

Отново нужните материали (чували, ръкавици и ваучери за гориво, употребявано при извозването на отпадъците), обезпечени от Министерството на околната среда и водите, посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната /ПУДООС/ ще бъдат доставени непосредствено в общините в страната от Асоциацията на еколозите от общините в България /АСЕКОБ/ и Регионална инспекция за опазване на околната среда в интервала от 10 до 16 септември. И тази година, със съдействието на Министерството на околната среда и водите оказва, като сътрудник на акцията - в деня на почистването 17 септември общините са освободени от дължимата такса за количествата депонирани боклуци, с цел да бъдат действително насърчени да провеждат прибирането на отпадъка от своята територия.

От Областната администрация молят към всички институции и жители, включващи се в самодейността да изпратят информация за мястото на разчистване, броя на доброволците и събраното количеството боклуци на е-mail:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР