са 4,6 млн. таблетки от лекарствен продукт с псевдоефедрин на

...
са 4,6 млн. таблетки от лекарствен продукт с псевдоефедрин на
Коментари Харесай

Рекордно: 4,6 млн. таблетки с псевдоефедрин задържаха на "Кулата" 


са 4,6 млн. таблетки от лекарствен артикул с псевдоефедрин на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", оповестиха от Агенция " Митница ".

Медикаментите са открити в камион, влизащ в България. По експертна оценка арестуваните 4,6 млн. таблетки, съдържащи псевдоефедрин, са задоволителни за изработката на към 2 млн. дози метамфетамин.

Това е най-голямото количество таблетки с псевдоефедрин, арестувано у нас и съставлява два пъти повече от арестуваното количество таблетки от този вид за цялата 2021 година

са разкрили таблетките на 9 септември към 16:30ч. Камионът е пътувал от Гърция към Чехия.



" При претегляне на камиона е открито разминаване в тонажа с показаните от водача транспортни документи и транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. При отварянето на хладилното полуремарке митнически чиновник от отдел „ Борба с наркотрафика “ на Търговско дружество Митница София открива, че зад кашони с хартия и палетирани кашони с вино в най-вътрешната част от товарния отсек се транспортират други кашони с трети тип стока. При отварянето на няколко от тях е открито, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „ Rhinozad “ ", прибавят от Агенция " Митници ".

Направен е тест с раманов спектроскоп и полеви наркотест, като и двата теста са дали позитивен резултат за съществуване на в таблетките.

Установени са общо 154 кашона с по три или четири кутии с по 1000 таблетки всяка.

Извършена е следваща инспекция на комерсиалната верига като е открито, че в транспортните документи попадат фиктивни юридически лица.

Тъй като псевдофедринът е вещество включено в лист от Приложение 1 на правилник 273/2004 на ЕП и на Съвета по отношение на прекурсорите на наркотичните субстанции и според Закона за надзор на наркотичните субстанции и перкурсорите казусът е докладван на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР