С26 партии, участващи в изборната надпревара, нидерландските гласоподаватели, които днес

...
С26 партии, участващи в изборната надпревара, нидерландските гласоподаватели, които днес
Коментари Харесай

Кои са най-необичайните партии, явяващи се на парламентарните избори в Нидерландия

С26 партии, участващи в изборната конкуренция, нидерландските гласоподаватели, които през днешния ден ще отидат до урните, сигурно ще имат богат избор от претенденти, които да изберат на парламентарните избори, които са изцяло разнообразни от тези в страните, където гласоподавателите избират единствено сред шепа партии.

Социологическите изследвания слагат отпред дясноцентристката Народната партия за независимост и народна власт (НПСД), новата партия " Нов обществен контракт " и лявото обединяване на Партията на труда и " Зелени леви ", следвани от крайнодясната Партия на свободата, само че описът в изборните бюлетини ще бъде дълъг. 

Франс прес показва някои от най-необичайните партии, явяващи се на предварителните парламентарни избори в Нидерландия:

Партия на животните

" Животните са същества със схващане и усеща. Към техния живот би трябвало да се отнасяме с внимание ". Така стартира програмата на Партията на животните, която на своя уеб страница споделя историята на  пребито куче и насочва апел за дарения за него.

Политическите проекти на партията включват регистриране на правата на животните в конституцията, основаване на обединено министерство на опазването на здравето и правата на животните, което да се занимава със здравето на хората и животните, и инспекция на всички държавни решения, с цел да се дефинира въздействието им върху хуманното отношение към животните.

Партията също по този начин приканва за унищожаване на животновъдната промишленост и за " фрапантно понижаване " на броя на животните, убивани за храна.

Партията приканва и за възбрана на аквариумите и на цирковете с животни, както и за по-строги правила за зоопарковете с лозунга: " Животните не са плюшени играчки ".

Партията на животните организира акции и по обществени въпроси, като жилищна политика и общо богатство.

Тя завоюва близо 400 000 гласа на изборите през 2021 година, което ѝ обезпечи шест от 150-те места в нидерландския парламент. 

Партия " 50+ "

Както подсказва названието ѝ, тази партия се бори за правата на по-възрастните гласоподаватели. Тя желае да възвърне възрастта за пенсиониране на 65 години (от 67 години през 2024 г.), да ограничи вноските за обществено обезпечаване от 45-годишна възраст нататък и да отстрани налога върху наследството.

На изборите през 2021 година партията " 50+ " завоюва малко над 1 % от гласовете, което ѝ обезпечи едно място в Народното събрание. Преди тези избори тя имаше четири депутатски места.

Партия на новото потомство

В другия завършек на политическия набор е Партията на новото потомство, която води акция в интерес на младежите в Нидерландия.

Безплатен публичен превоз и обучение, понижаване на възрастта за гласоподаване на 14 години и " коренно тъждество " ( с лозунга " Долу патриархата! " ) са измежду главните точки в програмата на тази партия.

В изборната ѝ листа има четирима младежи под 18 години, а междинната възраст на претендентите ѝ е 29,8 години.

" Всички те имат вяра, че животът в Нидерландия може да бъде по-добър и по-малко стресиращ ", се споделя на уеб страницата на партията.

Партия на спорта

Качила на уеб страницата си фотография на усмихната жена на велосипед, Партията на спорта твърди, че е единствената партия, която пази " спорта, придвижването и здравословния метод на живот за всички нидерландци ".

Сред уговорките на партията са безвъзмездни спортни уреди за младежи под 21 години, понижени здравни вноски за " хора, които показват здравословен метод на живот " и тласъци за вървене на работа пешком или с велосипед.

Партията желае плуването да стане наложителна част от учебната стратегия, като в нея се включат най-малко две едночасови занятия по физическо образование седмично. 

Партията предлага учениците от началните класове да бъдат изпитвани освен, с цел да се види какви са техните познания, само че и да се види каква е тяхната дарба да вършат физически извършения.

Партия " Нидерландия с проект за деяние "

Партията " Нидерландия с проект за деяние " желае " повече цветово разнообразие в политиката " и пази концепцията за повече права за другите групи в обществото.

Тя излага програмата си на уеб страницата си, на който е изобразен характерен нидерландски пейзаж със зелени равнини с вятърна мелница, заобиколена от водоеми. Партията разказва себе си като " младежко придвижване ", което " желае да даде глас и на азиатската общественост в Нидерландия ".

Нейният " проект " включва безвъзмезден превоз за всички, категоричен най-малък приход, безвъзмездни грижи и образование за децата над двегодишна възраст и референдуми по най-различни тематики.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР