С15%ще се увеличиосновнатазаплатана работещите в столичния градски транспорт от1 март.От

...
С15%ще се увеличиосновнатазаплатана работещите в столичния градски транспорт от1 март.От
Коментари Харесай

С 15% ще се увеличи заплатата на служителите в градския транспорт

С15%ще се увеличиосновнатазаплатана работещите в столичния градски превоз от1 март.От транспортните синдикати желаеха нарастването на с 30 на 100, по тази причина ще упорстват останалите 15% да дойдат от държавния бюджет, въпреки и по-късно през годината. Това стана ясно след срещата на представители на транспортните синдикати със столичния кмет Васил Терзиев.

По-рано през днешния ден работещи в столичния градски превоз излязоха на митинг в кв. " Дружба ".За през днешния ден демонстрацията стопира, оповестиха от синдикатите, само че разясниха, че остават в протестна подготвеност.

Наред с 15-процентното нарастване на заплатите от първи март, кметът Терзиев съобщи, чещесеработи за възстановяване на условиятаза работа, кактоизанамаляване на изключителния труд.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитановпоясни, че нарастване с 15% не ги удовлетворява и ще упорстват за в допълнение субсидиране на градския превоз от страната както в София, по този начин и в други градове, където зрее напрежение.

Любомир Костов от Федерацията на транспортните чиновници към КНСБ добави, че нарастването с 15% е обезпечено от бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура и възлиза на 37 млн. лева

Протестът на работещите в градския превоз в София стартира в осем часа тази заран в кв. Дружба, на последната спирка на линии тролей 4, и рейсове 88, 204, 304, 384и H4. Те гориха фишове за заплатите си и работните си графици, имаше и неподготвено легло, на което легна един от протестиращите, с цел да покаже по какъв начин си почиват водачите. Демонстрацията продължи по-малко от час, след което представители на протестиращите се насочиха към срещата с кмета Васил Терзиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР