С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините

...
С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините
Коментари Харесай

Валентин Златев: Всички граници на търпимост са преминати

" С ясното схващане, че съм обществена персона, постоянно през годините съм подминавал с безмълвно самообладание многочислените злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на толерантност са преминати ". Това разгласи в публична позиция до медиите предприемача Валентин Златев.

В нея той категорично показва, че в никакъв случай не е участвал в диалог сред Корнелия Нинова и Васил Божков, каквито внушения пристигнаха от депутати от ГЕРБ. " Това са тотални нелепости, които отхвърлям да разясня ", написа Златев.

" Във връзка с опитите на известни и незнайни политици да бъда присъединен към така наречен „ олигархия на прехода “, декларирам, че в течение на 20 години съм бил управител на едни от най-успешните български предприятия, вложили над 3,6 милиарда $ в България ", показва още предприемачът, който дълги години управляваше " Лукойл България ", а в този момент е началник на контролния съвет на компанията.

За този интервал в хазната са импортирани директни и косвени налози за над 21 милиарда $, разкрити са директно или посредством свързани с тяхната активност производства над 13 000 работни места и постоянно са спазвали прецизно всички закони, декларира Златев и прибавя:. " Ако въпросните господа не могат да създадат разлика сред управител и притежател, ги поучавам да се извърнат към някой от многочислените високопрофесионални български адвокати, които да им оказват помощ да схванат тази разлика ".

Само преди дни ГЕРБ разгласи, че ще поддържа основаването на анкетна комисия в Народното събрание, която да изследва прехода и съответно - " кой сътвори Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Божков, всичките кредитни милионери, подплатени от фрагментите на Държавна сигурност, тъй като те бяха в основата на този престъпен преход ". Това съобщи тогава депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в отговор на настояването на Българска социалистическа партия за основаване на подобен орган, който да ревизира изказванията на Васил Божков. Изявлението Ципов направи на конференция, заедно с сътрудниците си Тома Биков и Маноил Манев. Златев беше акцент при оповестението на проектите за комисията. " Българска социалистическа партия да каже за какво да вземем за пример през 2008 година и 2013 г. са били опрощавани големи загуби на групата на " Лукойл ", което е довело до неплащане на налози за интервали от години напред ", сподели още Ципов. ГЕРБ ще се включат интензивно във визирана от тях комисия, а тя щяла да покаже връзката сред Българска социалистическа партия и престъпния преход. Тримата споделиха, че социалистическата партия желае да върне Божков в страната, само че не в ареста, а на старите му позиции в бизнеса.  Депутатите от ГЕРБ оповестиха още за среща сред Божков, Нинова и Златев, която била знак на паралелна страна. 

Сега обаче Златев категорично отхвърля да е взел участие в такава среща и дава да се разбере, че е готово да търси отбрана на правата си по правосъден ред  срещу депутатските изказвания. " По мотив спекулациите по отношение на идните ми свидетелски показания, имам вяра, че България е правова страна, член на Европейския съюз, и заявявам, че постоянно съм спазвал нормите на закона. ", показва в позицията си предприемача. 
" С ясното схващане, че съм обществена персона, постоянно през годините съм подминавал с безмълвно самообладание многочислените злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на толерантност са преминати. Не знам защо съм „ идващият “, само че идващият ми ход е да защитя правата си по правосъден ред ", написа още Валентин Златев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР