С всяка изминала година Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене

...
С всяка изминала година Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене
Коментари Харесай

Румен Радев в Неделино: Нашите традиции и обичаи са мост за разбирателство

С всяка минала година Националният фолклорен фестивал за двугласно пеене и национална ария в Неделино затвърждава своя образ на заслужен страж на изконните ни креативен обичаи. Обичта към българското завещание гради съкровищницата, от която ще черпят ентусиазъм бъдещите генерации.

 

С тези думи президентът Румен Радев откри в Неделино 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и национална ария с интернационално присъединяване, оповестиха от прессекретариата на президента.

Около 4000 самостоятелни реализатори и колективи от цялата страна, както и участници от Полша, Молдова, Република Северна Македония, Косово, Албания, Сърбия, Грузия, ще се показват във фестивалната стратегия до 3 септември.

Днес площадът на Неделино е огнището, към което се простира геният на създатели от разнообразни краища, страни и генерации, а емблемата на фестивала – двугласът, сплотява нашите сърца в естетика, съобщи Румен Радев.

Президентът добави, че участниците носят огъня на родолюбието и българщината, а неповторимият празник в Родопа планина за няколко дни ще очарова всички в благозвучието и пъстротата на националните песни, танци и багри.

Румен Радев приветства задграничните посетители на събитието и съобщи: „ Нека нашите обичаи, традиции, музика са мост за съдействие, мир и съгласие. “

Фолклорната демонстрация се провежда от община Неделино. Целта на фестивала е да разпространява неделинския двуглас като неповторима песенна демонстрация в Родопите, както и да насърчи даровити деца да покажат гения си. Държавният глава изрази благодарност на уредниците, че съхраняват и развиват националното ни благосъстояние.

В Неделино президентът Радев, придружаван от брачната половинка си Десислава Радева, беше посрещнат от кмета на общината Боян Кехайов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР