С всяка година Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги

...
С всяка година Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги
Коментари Харесай

Нови терапии при редките болести

С всяка година Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД Пловдив развива и усъвършенства обсега на лечебните благоприятни условия за деца с редки заболявания от всички профилни педиатрични специалности.

В Световния ден на редките болести, който се празнува всяка година в последния ден на февруари, началникът на Клиниката по педиатрия проф. доктор Иван Иванов поучава родителите незабавно да се извърнат към експерт, в случай че виждат тревожни признаци или отклонения в развиването на децата си, тъй като редките заболявания дебютират най-често с нормални признаци.

Новостите в клиниката през миналата година са няколко. Прилага се генна терапия с три типа лекарства за спинална мускулна недоразвитост.

Успешно се ползва и заместителната терапия при муковисцидоза, избирана съгласно функционалната оценка на разновидността, както и биологичната терапия с възходящ брой лекарства при заболявания на съединителната тъкан и едно животозаплашващо затруднение – хемофагоцитна лимфохистиоцитоза.

Много положителни резултати се регистрират и от прицелната терапия при синдром на късо фино черво, както и прицелна терапия при редки хематологични и онкологични болести и други.

Всички тези нови лечения дават прогрес в прогнозата при съответните редки заболявания. Подобрява се достъпът и до генетична диагноза, най-вече с панели, характерни за обособени клинични синдроми, въз основата на цялостно екзомно секвениране.

В Педиатричната клиника на бул. Васил Априлов 15А има експерти по всички профилни детски специалности, като в детайли за активността може да се информирате в формалния уебсайт на лечебното заведение https://www.unihosp.com/kliniki/klinika-po-pediatriya/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР