С времето всяка жена констатира, че в главата на партньора

...
С времето всяка жена констатира, че в главата на партньора
Коментари Харесай

Сексът е по-важен за мъжа от храната?!


С времето всяка жена установи, че в главата на колегата й се върти най-вече една и съща мисъл. И учудващо или не, в множеството случаи това не е мисълта за храната, а за секса . Доколко въпрос на шанс е това, всяка жена може да реши сама за себе си. Сигурно е едно – мъжете не може да бъдат упреквани за това, че мислят най-вече за секс, тъй като това е предписание, закодирано в особеностите на мъжкия мозък .

А по-важното е, че сексът е дотолкоз надълбоко закодиран в мозъка на мъжете, че той е податлив да го приоритизира пред храненето, на инат на устрема към оцеляване.

Може да звучи налудничаво, само че тъкмо това е заключението на теоретичен екип, наблюдавал първосигналното отношение на мъжете към секса , а данните са оповестени в авторитетния вестник Nature.

Проучването е извършено взаимно от английски и американски учени. Те откриват доста забавна взаимозависимост. Поставени в изискванията на дълготрайно недояждане , само че в наличието на дами, мъжете са по-склонни да търсят угаждане на половия си нагон , в сравнение с глада.

В основата на този феномен стоят анатомични особености на мъжкия мозък. Тайната се крие в съществуването на характерна двойка неврони, които мъжете имат, а дамите – не. Те се значат като мистериозни кафези на мъжкия пол (mystery cells of the male, или МСМ). Макар мъжете и дамите да имат доста сходно вродено отношение към секса, съществуването на въпросните нервни кафези в мъжкия мозък напълно трансформира инстинктивното отношение на мъжете към половия нагон.

Свързани публикации.. Какво кара мъжете да имитират оргазъм? 1 10 признака за приемлив полов живот 2 4 разлики сред положителния и съвършения секс 1

Разликите в отношението към секса

при двата пола се оформят в процеса на половото съзряване . Тези разлики

оказват помощ на мъжете по-добре да запаметяват чувствата, асоциирани със секса и да го приоритизират в бъдеще. Това подсказва, че разликата в отношението към секса при двата пола в действителност се крие в главата и че се дължи на чисто неврологични особености в устройството на мозъка.

Така, пътят към любовта на мъжа може в действителност да минава през стомаха, само че единствено като отклоняване от главнотото шосе, което потегля наложително от мозъка.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР