С времето този обхват вероятно ще се разширява Около 55-60%

...
С времето този обхват вероятно ще се разширява Около 55-60%
Коментари Харесай

Тол системата ще обхване 55 60 от пътната мрежа у нас

С времето този обсег евентуално ще се уголемява

Около 55-60% от пътната мрежа се възнамерява да бъде включена в тол таксата, съобщи в предаването " Преди всички " по БНР Ясен Ишев, ръководител на УС на Научно-техническия съюз по превоз. С времето този обсег евентуално ще се уголемява, счита той. " Основната цел на по-разширения обсег е това да не се допусне тежкотоварни коли да употребяват второкласна и третокласна пътна мрежа, която не е пригодена за тези тежки товари и доста по-бързо ще се унищожава ", акцентира Ишев.

" Миналата седмица на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие бяха оповестени разпоредба, изменение и допълнение на правилника за използване на Закона за пътищата и текст за таксите, които се събират. Всички те са за да приведат тази подзаконова нормативна уредба в сходство със Закона за пътищата. Струва ми се, че има недоумение от страна на ползвателите на пътната мрежа. И сега на " Дунав мост " се събират такси ", изясни Ишев и акцентира, че такива такси съществуват и в Европа. Той даде образец с Австрия, където с изключение на за винетка се заплаща и настрана за избрани уреди, да вземем за пример някои тунели. Според него е обикновено да се събира обособена такса да вземем за пример за тунелите на Шипка и Петрохан.

" Не бих споделил, че оборудванията са несигурни. Мисля, че се взимат задоволително съществени и съответни ограничения напоследък за тяхното привеждане в обикновено експлоатационно положение ", разяснява още Ясен Ишев.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР