С военни почести посрещнаха на Морската гара в Бургас министъра

...
С военни почести посрещнаха на Морската гара в Бургас министъра
Коментари Харесай

С военни почести посрещнаха на Морската гара в Бургас министъра на отбраната в оставка Драгомир Заков

С военни почести посрещнаха на Морската гара в Бургас министъра на защитата в оставка Драгомир Заков. 

Днес той е формален посетител на ВИП деня на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ БРИЗ 2022 “. Заков и началникът на щаба на Военноморските сили Камен Кукуров се качиха на борда на фрегатата " Верни ", откъдето ще следят учението.
 Българска телеграфна агенция
11 са страните участници във военноморското обучение – България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Латвия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, както и  от военноморското командване на НАТО.

Относно информация, че Съединени американски щати възнамерява да усили военната помощ за страните от Черноморския район, включително и за България, министърът на защитата в оставка разяснява, че става въпрос за стратегия, която ще обхване всички страни членки на НАТО, в това число и тези в Черноморския район.

Мисля, че би трябвало да се възползваме от тази стратегия оптимално, особено за бранш " защита " зависи от нас какво ще включва програмата. Както се споделя, би трябвало да се преборим за тези средства, съобщи Заков.

От борда на кораба " Верни " той ще следи проява за преодоляване на пожар на пасажерски транспортен съд в пристанище, а по-късно - интервенция за преодоляване на транспортен съд, високомерен от терористи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР