С военен ритуал, отслужване на панихида и поднасяне на венци

...
С военен ритуал, отслужване на панихида и поднасяне на венци
Коментари Харесай

С панихида ще бъде почетена 145-ата годишнина от Третия щурм за Плевен

С боен обред, отслужване на панихида и поднасяне на венци и цветя ще бъде почетена 145-ата годишнина от най-драматичния и кръвопролитен Трети взлом за Плевен по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 година Събитието ще се състои на 9 септември /петък/ от 11:00 часа пред Костницата в „ Скобелев парк музей ”. Организатори са Регионалният военноисторически музей и Община Плевен.

През 1907 година, по самодейност на Комитет „ Цар Освободител Александър ІІ ”,се отслужва панихида в памет на починалите на 11 и 12 септември 1877 година в Третия взлом за Плевен съветски и румънски воини. С дребни спирания във времето, този обред става традиция и част от публичния и нравствен живот на Плевен и до през днешния ден.

По мотив годишнината ще бъде открита галерия живопис „ 145 година Плевенска епопея 1877 година ” с картини от фонда на РВИМ-Плевен,на 9 септември 2022 г.в 11:30 ч. в Панорама „ Плевенска епопея 1877 година ”, както и същия ден на Постерна галерия винил " Медицинско обслужване " в парка на Къща музей " Цар Освободител Александър II ".
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР