С военен ритуал и полагане на цветя и венци пред

...
С военен ритуал и полагане на цветя и венци пред
Коментари Харесай

Варна почете Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа

С боен обред и полагане на цветя и венци пред паметника-мемориал на Осми крайморски полк стартира честването на 9 май - Ден на успеха над хитлерофашизма и Ден на Европа. В знак на благодарност пред паметта на героите венци бяха поднесени от кмета на Варна Иван Портних, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, регионалния шеф Марио Смърков, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Атанас Михов, представители на районните администрации, жители.

По-късно пред постройката на Община Варна по традиция бяха тържествено издигнати флаговете на Европейския съюз и на Република България под звуците на националния химн и на химна на обединена Европа.

По мотив Деня на Европа и по случай 25-годишнината от основаването на Академичния танцов спектакъл при ВСУ „ Черноризец Храбър “ от 19 ч. в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта ще бъде изнесен концерт-спектакъл „ Традиции в темп и творчество “. В него ще вземат участие повече от 350 реализатори от разнообразни възрасти, обединени от любовта към българския фолклор и Варненския свободен университет. Билетите за концерта към този момент са продадени, оповестяват от висшето образователно заведение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР