С влизането в Еврозоната може и да спечелите нещо, но

...
С влизането в Еврозоната може и да спечелите нещо, но
Коментари Харесай

Бивш финансов министър на Гърция: Еврото е нож с две остриета, стойте далеч

„ С влизането в Еврозоната може и да спечелите нещо, само че пък има доста повече за губене. За това предизвести някогашният финансов министър на Гърция Янис Варуфакис пред Нова телевизия в първото си телевизионно изявление. 

По думите му има доста малко облаги, които могат да бъдат реализирани във връзка с вложенията и развиването. Има голяма липса на еластичност, която си налагате. Според него страната ни да не може да разчитате на личната си валута в разгара на рецесията - безсмислено е, сподели Варуфакис.

" В никакъв случай не би трябвало да се присъединявате към еврото ”, безапелационен бе някогашният министър на финансите на Гърция. 

Според него, в случай че погледнем историята на Европейския съюз след въвеждането на еврото и потърсим сполучливите истории измежду новите членове, ще открием, че най-големите изгоди, които сме получили от Европейски Съюз, по никакъв метод не са свързани с еврото.

Варуфакис уточни, че Полша и Чехия в никакъв случай „ няма да създадат тази неточност ” - да одобряват еврото, като той е изумен от решението на България да я направи. Няма да има сериозна разлика, след влизането в Еврозоната от позиция на пандемията, посочи някогашният финансов министър на Гърция.  

„ Еврото няма да ви помогне. Фалшивото чувство за изгода се внушава от готовността на Европейските централни банки да печатат пари, само че това е нож с две остриета. Моята рекомендация е – стойте надалеч ”, отсече Варуфакис.  

Според него паднемията е щяла да завърши до момента, в случай че всички са се ваксинирали. „ За страдание преживяхме два неуспеха. Първият беше, когато Европейски Съюз зрелищно се провали в това да обезпечи задоволително бързо нужният брой ваксини, от които се нуждаем. Това беше крушение, проведено от водача на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Беше непоносимо, до момента в който Съединени американски щати, Обединеното кралство и даже Русия напредваха с доставките на ваксини, Европейски Съюз не се оправи. Вторият неуспех е, когато имунизациите пристигнаха и в този момент имаме задоволително ресурси, само че огромен % от популацията не желаят да се имунизират. А нашите държавни управления не са задоволително положителни в убеждаването ”, сподели икономистът.  

Според него те са отприщили езика на наказванията и постановат властнически ограничения, които не работят. Той изрази терзание, че новата вълна ще настъпи след месец.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР