С въвеждането на нова транспортна схема и ново тарифиране на

...
С въвеждането на нова транспортна схема и ново тарифиране на
Коментари Харесай

За тези, които ползват автобус във Варна: Очаквайте по-скъпи билети вечер

С въвеждането на нова транспортна скица и ново тарифиране на цената на автобусните транспорти във Варна, най-вероятно цената на билета за курсовете след 22 часа ще нарастне. Предложението за това беше разисквано неофициално по време на съвещанието на комисията „ Транспорт “ към общинския съвет в морския град.

Председателят на съвета Тодор Балабанов направи персонално това предложение, откакто в комисията беше разискван сигнал на жители, че монополистът в автобусните транспорти, общинската компания „ Градски превоз “, по лично решение е спряла последния курс на рейс 20. Между репортерът на БНР Даниела Стойнова, която е създател на сигнала, и шефът на превозвача Злати Златев протече много изострен спор. Журналистката настояваше, че жителите имат право да пътуват с рейс и след 22 часа, както и че имат потребност от него, а шефът настояваше, че курсовете са нерентабилни, тъй като пасажери няма.

Ако се вкарат диференцирани цени на градския превоз във Варна, това ще стане някъде напролет. Председателят на общинския съвет Тодор Балабанов съобщи, че от началото на година до април локалният парламент най-накрая ще разиска и одобри нова разпоредба за автобусните транспорти, нова транспортна скица на Варна и новата система за тарифиране.

Чак по-късно се чака да се реши различен огромен и неуместен проблем в града – неналичието на табели с номерата и графика на придвижване на рейсовете по спирките. Граждани не един път са коментирали, че в случай че човек не е от Варна няма по какъв начин да знае кой рейс на коя спирка стопира, тъй като тази информация просто я няма.

Комисията „ Транспорт “ утвърди и понижаването на цената на билета за линии 55 и 60 до Следствен отдел към окръжна прокуратура „ Ракитника “ от 1,40 на 1 лев, като при всички останали линии в границите на града. Тъй като за задачата не се изисква особено решение на съвета, общинската компания „ Градски превоз “ беше натоварена сама да вкара смяната в границите на седмица.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР