С въведената такса за пренос на руски газ управляващите целят

...
С въведената такса за пренос на руски газ управляващите целят
Коментари Харесай

С таксата за пренос на руски газ управляващите целят да намалят печалбите на Газпром

С въведената такса за транспорт на съветски газ ръководещите целят да понижат облагите на " Газпром ", разгласи министър председателят Николай Денков по време на конференцията " Среща на бизнеса с държавното управление ", проведена от " Капитал ". Таксата от 20 лева./мВтч. беше прокарана с промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия.

" С тази такса връщаме конкуренцията на пазара. Очакваме не да се покачат цените в Сърбия и Унгария, а да се понижат облагите на " Газпром ". Тоест да понижим средствата, които влизат в държавния бюджет на Русия, с цел да води войната. Създаваме и действителна конкуренция с другите източници на газ - втечнения газ по отношение на тръбния газ, който влиза от Русия ", изясни Николай Денков.

По думите му воюващата с Украйна страна предлага на Унгария и Сърбия по-евтин газ, тъй като това е средство за въздействие. " Русия се възползва от това, че има достъп до тръбите и пуска газ без съответните такси, което основава нелоялна конкуренция ", сподели Денков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР