С Вальо сме женени от 10 години, но през последните

...
С Вальо сме женени от 10 години, но през последните
Коментари Харесай

Прибрах се вкъщи съсипана от мъка: Какво ще се случи сега, не искам дори да си помисля

С Вальо сме женени от 10 години, само че през последните две той ми изневерява. Когато братовчедка ми сподели, че го е видяла с друга жена, в началото си помислих, че това е негова колежка. За мое голямо отчаяние, някои другари също бяха станали очевидци на срещите на мъжа ми с непознатата дама, по тази причина нямаше по какъв начин да продължа си затварям очите. Една събота Вальо ми сподели, че със собствен другар ще вървят да прегледат автосалона. Под претекст, че ще пазаря, напуснах жилището дружно с него, само че вместо в магазина, взех решение да проследя мъжа си. Малко по-късно Вальо спря до една бензиностанция, излезе от колата и стартира да се оглежда. Това, което видях по-нататък, разруши сърцето ми. Красива млада жена, евентуално на 20 години, се приближи до брачна половинка ми и го целуна по устните. Тогава той я прегърна, двамата се качиха в колата и потеглиха.

Прибрах се у дома унищожена от тъга. Усещах по какъв начин яростта пулсира през цялото ми тяло, само че все пак не можах да заплача. Имах толкоз доста въпроси: Какво ще се случи в този момент с нашия брак и дребния ни наследник? Ами в случай че беше влюбен в тази жена? Коя беше тя? Как можа да ми аргументи това? Не съм от хората, които премълчават, по тази причина когато Вальо се прибра същата вечер, още от вратата му заявих, че съм го видяла с друга. Също по този начин прибавих, че няма смисъл да крие истината, тъй като е явно, че са повече от другари. Разбира се, мъжът ми отхвърли. Нарече ме луда и безсрамна. Слушах го с празно изражение на лицето, а след това ненадейно внезапно се разплаках. Плаках по този начин, както в никакъв случай не съм плакала преди. Бях в нервност. Добре, че синът ни беше при баба си и дядо си; не желаех да ме вижда в това положение. Няколко дни след този случай, мъжът ми призна, че ми изневерява. Тя се казвала Ели и имали връзка от две години. Любовницата му знаела, че е фамилен, само че прекомерно доста го обичала, с цел да го напусне.

Когато го попитах дали желае бракоразвод, Вальо сподели не, но добави, че с изключение на сина ни, няма друго, което да ни свързва. Не можах да допускам на ушите си. Каква глупачка се оказах. Вярвах, че връзката ни е постоянна и, че той също желае да прекараме остатъка от живота си дружно. И по този начин, какво се обърка? Отговорих му, че в случай че не желае да се разделим, тогава да приключи извънбрачната си връзка. Майка ми постоянно ми ме е съветвала да не се боря с друга жена за мъж. Съпругът ми трябваше да избира: или мен, или любовницата си. Оказа се обаче, че Ели няма никакво желание да остави Вальо на мира. Непрекъснато му се обаждаше и изпращаше известия. Няколко пъти той ме ядоса, като настоя, че би трябвало да се срещне персонално с нея, с цел да й изясни, че се разделят. Бях безапелационна, че двамата повече няма да се виждат, без значение каква е повода. В последна сметка брачният партньор ми й изпрати имейл и тя спря да ни тормози.

Не споделих на фамилията и приятелите си, че съм хванала мъжа си в невярност. Също по този начин поддържах връзките ни постоянни и пред сина ни. Впрочем когато се прибра от гостуването при баба си и дядо си, той видя, че съм плакала, само че аз му споделих да не се тормози. Обясних му, че мама и баща имат някои проблеми, но с времето всичко ще се подреди. Колкото и да бях засегната, объркана и ядосана, бях решила да се оправя с измяната на брачна половинка си по цивилизован метод. Вече задоволително плаках.

Изминаха четири месеца, откогато Вальо изпрати имейл на Ели. Нашият духовник ни предложи да посетим сватбен съветник и със брачна половинка ми две седмици ходехме на терапия. В началото на консултациите имаше моменти, в които си мислех, че ще го изгубя вечно, тъй като той изглеждаше доста комплициран. Трябваше да му потвърдя, че с цел да преодолеем тежкия интервал, съм подготвена да направя всичко належащо, само че ми е нужна и неговата поддръжка. Любовта ни бе към момента жива и с цел да я преоткрием, преминахме през пластове възмущение, яд и боязън. С времето приехме обстоятелството, че бракът ни е изгубил искрата си. Вальо сподели, че съм спряла да бъда занимателна и настроена към завършения, а Ели му е давала всичко това, от което аз го бях лишила. С нея, обясни той, в действителност е бил себе си.

Осъзнах, че виновността за разпадането на брака ни, е освен на мъжа ми, а и моя. Често се заяждах с него, отблъсквах го, пренебрегвах го. Като част от изцелението, брачният съветник ни предложи да поддържаме връзка повече и с почитание. Освен това би трябвало да си отделяме повече време, през което да бъдем интимни. И най-важното – да не крием нищо един от различен. Много мъчно съумях да си върна доверието към Вальо. Все още не съм подготвена да вършим секс, само че усещам, че в този момент поддържаме връзка по-добре. Прегръщаме се и целуваме и сме по-внимателни един към различен. Искрено имам вяра, че един ден ще бъдем същото заедно семейство, каквото бяхме преди.
Инфо: Лична драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР