„С увеличаването на случаите на COVID виждаме и ръст на

...
„С увеличаването на случаите на COVID виждаме и ръст на
Коментари Харесай

Д-р Клуге: През есента и зимата ще бъдем изправени пред сериозни предизвикателства заради COVID

„ С увеличението на случаите на Коронавирус виждаме и растеж на хоспитализациите и това ще се усили през есенните и зимните месеци “. За това сигнализира шефът на СЗО – Европа доктор Ханс Клуге, представен от пресслужбата на международната организация.

Такава прогноза приказва, че ще бъдем изправени пред съществени провокации за здравните системи, изключително след големия напън от непрестанните рецесии от 2020 година насам, безапелационен е той.

През последните 6 седмици случаите на ковид в Европа са се утроили, което съставлява съвсем половината от всички Коронавирус инфекции в международен мащаб. Броят на хоспитализациите се е удвоил, макар че приемът на пациенти в отделенията за интензивни грижи остава невисок, сочи статистиката на СЗО.

53-те страни в европейския район на СЗО, който се простира до Централна Азия, са докладвали близо 3 милиона нови коронавирусни инфекции предходната седмица, а вирусът убива към 3000 души всяка седмица. В международен мащаб случаите на COVID-19 също се усилиха през последните 5 седмици, макар че страните са понижили тестването.

В изказването си шефът на СЗО за Европа дефинира COVID-19 като „ неприятно и евентуално смъртоносно заболяване, което хората не трябва да подценяват “. Той добавя, че новите подварианти на омикрон провокират нови талази по целия континент, като повтарящите се инфекции могат евентуално да доведат до дълъг Коронавирус.

Д-р Клуге акцентира, че страните от южното полукълбо сега претърпяват доста деен грипен сезон, който в композиция с Коронавирус натоварва здравните системи.

„ Вероятно ще забележим сходен сюжет в северното полукълбо “, предизвестява той.

Директорът на СЗО - Европа приканва за втора бустерна доза ваксина за всички имунокомпрометирани на възраст 5 и повече години, поощряване носенето на маски на закрито и в публичния превоз и по-добро проветряване в учебни заведения, офиси и други затворени пространства.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР