С уважение към българските традиции и в подкрепа на талантливите

...
С уважение към българските традиции и в подкрепа на талантливите
Коментари Харесай

Домът на енергетика в Козлодуй обявява конкурс Бяло и червено - за здраве и късмет

С почитание към българските обичаи и в поддръжка на надарените фенове на приложните изкуства Домът на енергетика към АЕЦ „ Козлодуй” афишира конкурс „ Бяло и алено – за здраве и късмет” за ръчно направена мартеница.
Със свои произведения могат да вземат участие както деца до 18 години, по този начин и възрастни. Допускат се и групови планове, направени от детски градини, учебни заведения и извънучилищни звена. Изработените от участниците мартеници би трябвало да са от естествени материали, комбинирани в духа на българските обичаи. Срокът за изпращането им е 12 февруари 2021 година
Критериите за оценка, въз основа на които журито ще дефинира спечелилите, са автентичност на направата, трудност на орнаментиката, наличие на етнографски и естествени претекстове, употребявани материали. Наградени ще бъдат класираните на първите три места при самостоятелните планове, ще бъде присъдена и специфична премия за най-хубав колективен план.
Творбите, участващи в състезанието, ще бъдат включени в изложба-базар с благотворителна цел, която ще е отворена от 16 до 28 февруари 2021 година в Главно предверие на Дома на енергетика. Събраните от продажбата на мартеничките средства ще бъдат дарени в интерес на „ Дневен център за деца и младежи с увреждания” в Козлодуй.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР