С устна заповед потискат цената на зърното. Сега така изнасят,

...
С устна заповед потискат цената на зърното. Сега така изнасят,
Коментари Харесай

Борисов с нови критики към властта: Грабят, както не са го правили по османско робство

С джука заповед потискат цената на зърното. Сега по този начин изнасят, че влиза единствено в техните компании, където са комисионните. Драги българи, грабят ви както не са ви грабили по османско иго. Това съобщи водачът на ГЕРБ Борисов от Враца, където посети плантация за интензивно развъждане за овце. Евросубсидията за фермата била 2 милиона лв.. Лидерът на ГЕРБ означи, че фермата наподобява извънредно добре и е доста съвременна. Компания му прави някогашният аграрни министър Десислава Танева.

" В момента ситуацията е доста тежко. Суровините, които използвахме, доста нарастнаха. Царевицата към този момент е над 500 лв. тона. Млякото сега е един и осемдесет. Това е доста малко по отношение на повишаването на суровините. Получава се огромен дисбаланс, съвсем е невероятно да се работи ", оплака се фермерът на някогашния министър председател.

" Нали споделят, че всичко е наред, заплашителен напредък, страшна смяна. Уникални неща се случват в страната, попита го Борисов. - В момента това държавно управление не мисли за производителите, дали за зърно, дали животни - всички са безусловно пострадали. Не може да излезеш и да кажеш, че би трябвало да задоволиш народа, само че за сметка на производителя. Всички бяхме в пазарната стопанска система, преди да се върне в комунизма. Не може да казваш, че олиото е спекулативна цена, в случай че пазарите са интернационалните. Не може да ми наложиш на мен изкупна цена, която е надалеч от действителната и да поносим загуби. Защо не се намесиха за цената на торовете - карбамида през днешния ден е 2000 лева Нафтата? "

Борисов сподели още, че всички би трябвало да се смеем на това, което се случва, тъй като този популизъм би трябвало да завърши.

" Ние седим и чакаме по една седмица да си заредим, а да казваш, че няма проблеми с горивото. Аз в случай че не засея в точния момент, какво ще стане. Вече и дядо Боже не е с нас. Вместо да вървим напред, ние се връщаме обратно. Пратили са ни ДАНС да ни ревизират складовете със зърно. Но всичкото зърно към този момент е при търговците ", добави сподели ръководителят на врачанския съюз на зърнопроизводителите Румяна Христов.

" Това е смяната към комунизма. Как не разбирате, попита Борисов. - Днес гледа ли Народното събрание. Мафия. Мафия. Те си викат мафия и корупция. Да ти разясня какво вършат. Когато ГЕРБ управляваше, нямаше нито един спрян еврофонд. Сега стратегиите са нула. Нямаше нито едно евро, изхарчено не на място. А в този момент няма и проект за възобновяване. Представяте си каква е злополуката. Една година радево ръководство и към момента няма проект. А хората споделят, че не могат да работят. Накрая ще изколим овцете и ще ги изядем. "

" Правили сте ми доста митинги и не съм ви обожател. Но по какъв начин 44-та са им взели парцелите, нивите. А в този момент е същото. Върна се тъкмо този жанр. Каква е тази правова страна, в която джука заповед на министъра стопира износа. В коя страна ще отидеш с джука заповед на министъра и ще се жалиш пред съда. Най-големият познавач в далаверата със зърното е Спецов. Милиард и 100 милиона, българи! Грабят ви по този начин, както не са ви грабили при османското иго ", предизвести Борисов.

" В същото време износа върви, само че на избрани компании. Кражбата е голяма. С джука заповед в правова страна, сякаш, тъй като те я направиха неправова, потискат цената. харчим милион и половина зърно. Другото е за експорт. Сега те по този начин вършат, комисионите да влизат единствено в техния джоб ", сподели още водачът на ГЕРБ.

" Втората спекулация, която ще създадат, е при изкупуването. Как държавна компания на какви стотинки ще изкупи. Ще влязат принудително и ще го изкупят. Само че силозите в България са при частниците. Частникът ще пази държавното жито. При Илия Павлов 10 милиона тона захар ги отми дъжда. Сега като остават житото по този начин, какво ще стане с него? Първо какъв брой ще вземе частника, какви връзки си е намерил? А кой ще го окачестви - дали е хлебна, за фуража. Ще я купим скъпо, а ще продадем на ниска цена, маржът отива при специфичните компании. Грабеж за милиарди. Гъгрицата и мишките ще изядат зърното. И ще кажат я продавайте. Само след 2 месеца стартира беритба. Нали не дрънчеше на война. Войната е чудовищна и би трябвало да се спре, само че ние сме засели. След 2 месеца би трябвало да дойдат нови складови наличия. И тогава отново ще се молиш на кой да дадат експорт и на кой не. Помните ли зърнената спекулация. Как изнесоха зърното на държавния запас, в този момент ще създадат същото ", предизвести още Борисов.

" В момента всичко е комунистическа стопанска система. Гледам пропагандата по какъв начин министър ръководителят щял да постави на всяка една софра самун. Аз щях да прибавя една дума " единствено ". Щял да постави единствено самун и водичка. Няма зеленчуци, няма месо, всички банкрутират. Вместо да извадят, да дадат пари на животновъдите, да изкупят фуража. А от това, което изнасят и печелят, с това да го вършат. Милиардите за зърното пристигнаха от бизнеса през тока ", сподели още някогашният министър председател.

" И работодателските организации схванаха, че ги обраха и с непозната пита помен вършат. Защо не избраха началник на Българска народна банка. Защото Политическа партия имали претендент, само че той не е магистър, а бакалавър и през вчерашния ден с голям напън са се пробвали да сменят разпоредбите. Да намалиш равнището на тези, които ще ни вкарват в еврозоната. Как ще ни гледат в Европейската банка. Срам, срам, обир. Единственото, което им остава, е да ме арестуват мене. А в този момент медиите услужливо изясняват, че всичко е поради войната, само че цените се подвигат от предишния юни. Само преди две седмици министър председателят ни споделяше, че не дрънчи на война. Аз нямаше да разреша да се вдигне тока. Защо ще подвига тока? Кое е от вънка? А-а-а, да го изнасят по-скъпо! А в този момент плашат хората с нуклеарни войни и боклуци. Ми в случай че това стане, ние даже няма да се храним. Ми като се запасяваш с жито, ресурси се с месо, с мляко. Защото това е бързата спекулация. Това е обеден обир. А вие го излъчвате на запис от кабинета му. Страната завърши. Сега всички стартират да го схващат. А с горивата какъв е казусът? Рафинерията е в България, горивото си идва. Гледам на Шел цената 2,99. Това дребна, селска бензиностанция ли е? Това успокоени цени ли са ", попита Борисов.

" Тоя Дунчев от кое място се яви, та ги жули от заран до вечер, само че те, Българска социалистическа партия, викат: " Премиерът ни верва ", разяснява Борисов абсурда в обединението за горските стопанства, при което Политическа партия упреква Българска социалистическа партия в задкулисие.

" При неприятния Борисов цената на тока беше 80 лева, в този момент е три пъти по-скъпо, газът в този момент е три пъти по-скъп, медикаментите, торовете - четири пъти. Баща ми викаше: Як ни сине, но си наивник. Добър човек, сиреч. Но те желаят да ни оставят единствено на самун, да няма нищо и да банкрутират всичко, и да бягат. Димитър Радев е най-хубавият за Българска народна банка, а те желаят да поставят некакъв бакалавър и да гонят най-хубавия ", приключи Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР