С условна присъда приключи на първа инстанция дело, образувано по

...
С условна присъда приключи на първа инстанция дело, образувано по
Коментари Харесай

Осъдиха бивш шеф на ВиК, купил автомобил за 48 бона

С условна присъда завърши на първа инстанция дело, формирано по обвинителен акт против някогашен шеф на „ ВиК” Добрич.

Окръжният съд в Добрич призна подсъдимия Петър Калчев за отговорен в това, че на 7 август 2015 година, в София, в качеството си на длъжностно лице - шеф на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД Добрич, умишлено сключил неизгодна договорка - контракт за отдаване на коли при изискванията на действен лизинг и поръчка към него за автомобил „ VOLVO XC 60 “, като от това произлязла забележителна щета за „ Водоснабдяване и канализация Добрич “ АД, в размер на 48 059.92 лв., написа glasnews.bg.

Договорът бил подписан сред дружество-лизингодател и „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Добрич, като лизингополучател. За „ ВиК” договорът бил подписан от подсъдимия, който в този интервал бил шеф на сдружението. Обвинението твърди, че договорката била неизгодна за ”ВиК”, защото за осъществяване на активността на сдружението не е било належащо то да разполага с подобен автомобил и тъй като към интервала на сключването й сдружението е било в тежко финансово положение.

Наложеното на Калчев наказване е отнемане от независимост за период от 1 година, чието осъществяване е отсрочено с 3-годишен изпитателен период. Той е наказан да заплати на „ ВиК”–Добрич, сумата от 48 059.92лв., представляваща обезщетение за породени с действието имуществени вреди, ведно със законната рента, считано от 7 август 2015 година до дефинитивно погашение на сумата, като съдът отхвърля гражданския иск за горницата над тази сума. Съдът оправда подсъдимия по обвиняването за произлязла забележителна щета над сумата от 48 059.92 лв..

Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период. Мотивите към постановения правосъден акт ще бъдат направени в законоустановения период.

Снимката е илюстративна

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР