С умерен, по Черноморието силен, вятър от изток-североизток ще продължи

...
С умерен, по Черноморието силен, вятър от изток-североизток ще продължи
Коментари Харесай

Все по-студено в близките дни, с валежи от дъжд и сняг

С сдържан, по Черноморието мощен, вятър от изток-североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и оптималните температури през днешния ден ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, сред 7° и 12°. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания основно в западната половина от страната, по-интензивни в югозападни региони.

През идващото денонощие захлаждането ще продължи. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в крайните югозападни елементи от страната и по Южното Черноморие към 5° - 6°, а оптималните в множеството региони - сред 2° и 7°, в композиция с сдържан вятър от изток-североизток. Ще доминира облачно време с превалявания от дъжд основно в западните региони, който с понижението на температурите ще минава в сняг.

В планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг в масивите от западната половина от страната. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток, който до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Температурите в курортите ще се намалят с няколко градуса и оптималните ще бъдат към и под нулата.

Ветровито и с превалявания, тук-там интензивни ще бъде на следващия ден на Балканите, а с понижението на температурите в по-ниските планински региони и високите полета дъждът ще минава в сняг.

В сряда захлаждането ще продължи, само че преваляванията краткотрайно ще спрат. В четвъртък и петък още веднъж ще вали, на доста места интензивно, като съвсем на всички места, като се изключи крайните източни региони, ще вали сняг. Очакванията са в събота преваляванията да отслабват и стопират.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР