С цифрите няма как да се прави политика и пиар,

...
С цифрите няма как да се прави политика и пиар,
Коментари Харесай

Николай Мелемов: С цифрите няма как да правим политика, да к...

С цифрите няма по какъв начин да се прави политика и пиар, да кажат ръководещите от кое перо да платим тока. Така кметът на Смолян и регионален водач на ГЕРБ Николай Мелемов разяснява думите на премиера Кирил Петков, че вместо да вършат политически пиар, общините да си заплащат сметките за уличното осветяване.

„ Ние работим с 1/12 от предишния бюджет, защото не е признат бюджетът на страната. За декември сме платили ток ъс 180 000 лева повече. През декември 2020 година сметката ни е 91 000 лева, а през този декември - 288 400 лева Разликата при тези цени за три-четири месеца ще е над половин милион лв. повече. Отделно имаме разноски за пелети, газ и нафта. При неприет бюджет тези средства могат да се вземат единствено от финансовите разноски. Не можем да си позволим да закъсаме с детските градини и учебните заведения, общината е с доста обитаеми места, нямаме луксове в общинската администрация, които да орежем, и единственият метод да се оправим е да пестим от уличното осветяване “, разяснява Мелемов.

Той означи, че поради многото планове на Община Смолян за саниране на учебни заведения и детски градини и промяна на горивните им бази те харчат доста по-малко средства.

„ Не виждам каква политика можем да вършим с цифрите, те са факт. Над 100 общини от всевъзможни партии понижават уличното осветяване поради тези сметки. Вярно, няма от новите партии измежду тях. Но да кажат от кое перо да платим този ток? Хубаво е да се приказва общо, само че да приказват съответно, общините не са търговски сдружения и няма по какъв начин да сме толкоз гъвкави. Ситуацията е комплицирана. Нямаме разновидности от кое място да свием разноски “, разяснява още Мелемов.

Зам.-кметът Марин Захариев съобщи, че Смолян, за разлика от други общини, няма постоянни закрепени приходи от концесии, наеми, няма огромни държавни предприятия и главният доход е от туризъм и дървопреработване, а туризмът е ударен от пандемията. Общината е опрощавала и наеми като обществена мярка за обекти последните две години. В същото време разноските се качват и индиректно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР