С церемония по червения килим и прожекция на филма Лалета,

...
С церемония по червения килим и прожекция на филма Лалета,
Коментари Харесай

Днес във Варна започва 37-ото издание на Златна роза - фестивалът на българския игрален филм

С гала по аления килим и прожекция на кино лентата " Лалета, Любов, Чест и Колело ", от 19 часа в зала 1, през днешния ден във Фестивален и конгресен център стартира кино фестивалът " Златна роза ", припомня Moreto.net.

На него още веднъж ще забележим най-новите български игрални филми, награждавани продукции от Балканите и Европа, късометражна стратегия, лекции, конференции и полемики, както и ще бъде показана нововъведението Вертикално кино.

" Златна роза " ще продължи до 4 октомври, още веднъж в 19 часа с прожекции на наградените филми. Всички събития на фестивала ще бъдат в залите на ФКЦ - Варна.

Общо 13 кино лентата вземат участие в пълнометражния конкурс и 17 в късометражния, от тях 8 кино лентата с поддръжка от Националния кино център от пълнометражните и 6 от късометражните. Общо във всички стратегии 12 пълнометражни кино лентата са снимани с поддръжка от НФЦ.

Като акцент уредниците открояват прожекцията на кино лентата „ Един киноман при започване на века “ на режисьора Петър Одаджиев на следващия ден, 28 септември, от 16.00, в зала „ Европа “. Тя е отдадена на паметта на Георги Ангелов – кинокритик, вманиачен почитател на киното, непропускащ прожекция на " Златна роза " от години, който наскоро умря. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР