С три рекорда приключи Първият вечерен турнир на Интерактив тенис

...
С три рекорда приключи Първият вечерен турнир на Интерактив тенис
Коментари Харесай

Три рекорда белязаха Първия вечерен турнир в спортен комплекс „Дема“

С три върха завърши Първият вечерен шампионат на Интерактив тенис в състезателен комплекс „ Дема “. И в трите категории на конкуренцията – за начинаещи, приблизително напреднали и напреднали – се записаха рекорден брой играчи, а местата в схемите бяха заети за броени дни. Точка на шампионата постави първенецът на лигата за 2015 и 2016 година Едиз Батран, който победи при напредналите. На финала той победи Станислав Иванов с 2:1 сета (0:4, 4:1, 10:8).

По пътя си към купата Едиз Батран в профил в четвъртфинала Цветан Иванов, а в полуфинала загуби първия сет от Цветан Бешевишки и изоставаше в резултата. Едиз обаче съумя да обърне противника и да стигне до мача за купата. Във финала се изправи против Станислав Иванов, а двамата предложиха същинска гладиаторска борба. И в този дуел Едиз изостана в резултата и загуби първия сет на нула. След това обаче сподели че е измежду най-хубавите дилетанти в България. Мобилизира се оптимално и завоюва втория сет с 4:1. Третия тайбрек сет взе с 10:8 и се върна на върха във вечерните шампионати след дълго спиране и присъединяване единствено в Мастърсите на лигата.

За първата си купа за 2019 година Едиз получи купа и ще може да се възползва от специфичния бонус от уредниците за всеки първенец – наплитане на кордажа от Петър Котев.

Заради отличните условия за игра мениджърът на ИТЛ Ивайло Цанков връчи на състезателен комплекс „ Дема “ специфичен плакет. Наградата получи Теодора Колева, която съобщи желанието на тенис клуба още веднъж да одобри шампионат на най-голямата аматьорска лига в България.

През тази седмица начинаещите, приблизително напредналите и напредналите звезди на Интерактив тенис не престават присъединяване си във Втория вечерен шампионат, който се играе в тенис клуб 18.82. На 25 февруари стартира Третият вечерен шампионат. За пръв път ИТЛ ще гостува в тенис клуб Tech-Sport в София тех парк. Тук се намират едни от дребното кортове с Green set настилка в столицата, а местата за конкуренцията при начинаещите към този момент са заети.

Повече детайлности за Интерактив тенис и за идните шампионати можете да намерите тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР