С три мача днес ще приключи 27-ият кръг в Първа

...
С три мача днес ще приключи 27-ият кръг в Първа
Коментари Харесай

Берое и Ботев Пд излизат един срещу друг в поредното издание на Битката за Тракия

С три мача през днешния ден ще завърши 27-ият кръг в Първа лига. От 14:30 часа ЦСКА 1948 посреща Ботев Враца в Бистрица. Малко по-късно от 17:00 е следващото издание на Битката за Тракия сред Берое и Ботев Пд, а в последния дуел за деня Черно море приема Локомотив София на „ Тича “ в морската ни столица.


Играчите на Илиан Илиев нямат право на нова неверна стъпка, в случай че желаят да продължат да мечтаят за шампионската купа. В предходния кръг „ моряците “ взеха единствено точка от визитата си на Ботев Пд, само че ще разчитат на мощната си домакинска форма от началото на пролетния полусезон, с цел да се върнат на пътя на успехите. Варненци завоюваха и трите си дуела на „ Тича “, надигравайки надлежно ЦСКА, Ботев Враца и ЦСКА 1948. Край морето в този момент идва съставът на Локомотив София, който в предишния кръг позволи минимално проваляне от ЦСКА с 0:1 на „ Надежда “. „ Железничарите “ имат две победи и четири загуби след подновяването на шампионата, като любопитното е, че двата триумфа пристигнаха точно при гостувания. Тимът на Данило Дончич заема 14-та позиция в класирането с 25 точки.

По-рано денем е един от най-интригуващите конфликти в кръга. Берое е хазаин на Ботев Пд под Аязмото в следващо издание на Битката за Тракия. Старозагорци натрупаха точки след положителни игри в последно време, като надделяха Черно море и ЦСКА 1948, а сред двете победи бяха покрай такава и против Ботев Враца, само че позволиха късен изравнителен гол. Заралии са десети в подреждането с 32 точки, на две от намиращия се над тях Ботев. Играчите на Душан Керкез направиха нулево тъждество с Черно море в последния си дуел, като не престават да лъкатушат в изявите си от началото на пролетта. Това несъмнено въздейства отрицателно на възможностите им за място в топ 6, като те са на пет пункта от заемащия тази позиция тим на Крумовград, който към този момент изигра мача си от кръга, побеждавайки Хебър с 3:2.

ЦСКА 1948 пък ще търси първи триумф през пролетния полусезон против Ботев Враца, с който да се върне в челната шестица. Момчетата на Николай Панайотов са в поредност от четири поредни провали, откакто стартираха с равенства против Етър и Славия. Ботев на Христо Янев взе четири точки от последните си два мача – 2:2 с Берое и скъпа домакинска победа над Хебър с 3:2 във Враца. Съставът продължава да бъде предпоследен със 17 пункта, само че ще се цели в нови три точки, които да подкрепят идеята му за избавление.

Пълна стратегия за 27-ия кръг в Първа лига:

Вторник, 2 април

Етър - Арда 2:1

Славия - Пирин Благоевград 0:0

Сряда, 3 април

Крумовград – Хебър 3:2

ЦСКА - Локомотив Пловдив 1:2

Лудогорец – Левски 5:1

Четвъртък, 4 април

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Враца

17:00 ч, Берое - Ботев Пловдив

19:30 ч, Черно море - Локомотив София. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР