С традиционни конни надскачания Бургас отбеляза Тодоровден. Многолюдна публика се

...
С традиционни конни надскачания Бургас отбеляза Тодоровден. Многолюдна публика се
Коментари Харесай

Зрелищни надскачания и умели жокеи на Тодоровден в Бургас

С обичайни конни надскачания Бургас означи Тодоровден. Многолюдна аудитория се събра на конната база на парк „ Езеро “ - Бургас, с цел да уважи празника и да се наслаждения на красивите коне и спортните паркури. Организатори бяха клуб по конен спорт „ Кан Крум “ - Бургас.

Началото беше обещано с най-малките състезатели. В първи стадий, в Х –паркури се показаха осем деца и млади коне. В стадий прескачане на трудности 60 см. победител, макар преклонна възраст на коня Травис, стана Елисавета Смирнова.

Трети стадий мина с прескачане на трудности 80 см. Победител в тази дисциплинираност стана Кристина Виталиева с Амгория.

Изключително майсторство и гений демонстрираха участниците в четвъртия паркур, който беше с височина на трудностите 110-115 см. В него присъединяване взеха шестима състезатели и техните прелестни коне. Младата Аврора Чернева, която сподели необикновено майсторство на манежа в Бургас е притежател на Купа България 2022 година За първи път в историята на конните надпревари младеж печели влиятелната национална купа.

Празникът приключи с обичайните надскачания, като първи се класира Павлин Ангелов с Ескориал, прескачайки препядствие 170 см.

Владислава Власева, арбитър към ККС „ Кан Крум “ - Бургас, както и инж. Георги Базотев- ръководител на клуба следяха за спазването на регламента при надскачанията и отмерваха времето на състезателите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР