С този проект, който беше разписан под формата на договор,

...
С този проект, който беше разписан под формата на договор,
Коментари Харесай

Подписаха договора за военните кораби за 1 млрд. лева

С този план, който беше написан под формата на контракт, направихме втората крачка към рационализация на Българската войска след подписването на контракта за придобиване на нови изтребители. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов при подписването в Министерството на защитата на контракта за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили .

С този контракт вършим една вярна крачка към модернизацията на нашите Военноморски сили. Надявам се, че съдействието ни с компанията " Люрсен " не завършва с него, в противен случай то в този момент стартира, тъй като следва много работа по индустриалното съдействие, сподели министърът.

От страна на " Люрсен " договорът беше подписан от ръководещия шеф на компанията Дирк Малговски, който съобщи, че денят е превъзходен за българските Военноморски сили, както и значим за " Люрсен ", тъй като този контракт се подписва с европейска партньорска страна, а също по този начин и член на НАТО. По думите му, договорката е също толкоз значима и за България, тъй като корабите ще се построят напълно във Варна. МТГ " Делфин " ще бъде нашият сътрудник и това партньорство ще бъде дълготрайно, сподели Малговски, който чака да се строят и още кораби, в това число по експортни поръчки, в България.

Според утвърждения от Министерския съвет през ноември т.г. контракт немската корабостроителна компания " Fr.Lurssen Werft " GmbH&Co. KG ще построи и достави два многофункционални модулни кораба на стойност 984 000 000 лв. с Данък добавена стойност . Корабите се чака да бъдат доставени надлежно през 2025 и 2026 година. Договорът планува образование, както на екипажите, по този начин и на инженерния състав. Корабите имат качества да вземат участие в необятен набор от морски интервенции на НАТО и Европейски Съюз. С реализацията на плана Военноморски сили ще придобият съвременни качества за противопоставяне на надводен, подводен и въздушен съперник.

Сделката за патрулните кораби е по един от трите съществени модернизационни плана за въоръжените сили, които вкупом възлизат на няколко милиарда лв..

Церемонията по подписването на контракта се състоя в зала " Тържествена " на МО при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като всички присъстващи бяха с защитни маски, а медиите я наблюдаваха онлайн в интернет. Присъстваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, посланикът на Германия Кристоф Айххорн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР