С тези партньори на Борисов не му е необходим враг.

...
С тези партньори на Борисов не му е необходим враг.
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Борисов отглежда Патриотите като в саксия, късно разбра, че са кактус

С тези сътрудници на Борисов не му е нужен зложелател. Вината му е, че ги отглежда като в саксия, само че доста късно разбра, че са кактус. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

И през днешния ден само Обединните патриоти не поддържаха решенията за българската енергийна тактика. Не се качиха на последния вагон, с цел да забележим по какъв начин България да се впише в газовата карта на Европа, съобщи Аталай.

Правителството няма нужната сила да изведе страната от този застой. Когато не вземаш решенията в точния момент, товарът те затрупва. Решенията за енергетиката не бяха взети в точния момент. От доста време насам се знае, че дерогацията ще се случи. В енергетиката решенията, които се вземат, са с 12 години напред. Днес можем да отчетем, че сме закъснели с 12 години. Не виждам по какъв начин да се усъвършенства производството в мини Марица - Изток, с изключение на да се модернизира и да се вдигне себестойността. Ние не можем да затворим този басейн и миньорите да не работят, само че не може и с 1,4 тона нездравословни излъчвания на създаден мегават ток, уточни депутатът от Движение за права и свободи.

Енергийната тактика, която беше обновена през днешния ден, се отнася единствено до частта за газопровода Турски поток. Има известие от през днешния ден, че Русия е решила втората тръба на Турски поток да минава през България, което е добра вест. Трябва обаче да решим какво ще вършим с количествата газ, които транзитираме сега през Украйна. Остава на държавното управление да направи всичко допустимо да транзитираме по същите тръби назад газ, съобщи Аталай.

Днес беше един добър ден за енергетиката. Ще създадем всичко допустимо да има диверсификация и от там, контролиране на цените на газа, сподели още Рамадан Аталай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР