С тържество, в края на което бяха запалени светлините на

...
С тържество, в края на което бяха запалени светлините на
Коментари Харесай

В Долни чифлик запалиха коледната елха 


С празненство, в края на което бяха запалени светлините на елхата на площада пред НЧ „ Изгрев 1919 “ в Долни чифлик, нощес стартираха Коледните празници в общината. Заради неприятното време празникът се организира в една от залите на читалището. В нея се стекоха доста деца, които играха, смяха се от сърце и пяха с водещия бате Боби от „ Мимо шоу “.
Празникът бе открит от Общинския юношески духов оркестър с диригент Димо Коритаров и механически началник Снежана Янкова, който извърши известни коледни песни и маршове.
Гайдарският оркестър към читалището с началник Драгни Драгнев подвигна настроението с творбите „ Трите пъти “ и „ Ръченица “.
Пред децата и техните родители се показаха и възпитаничките на състав „ Стани звезда “ с началник Диана Николова – Преслава Илкова с песента „ Честита Коледа “ и Рая Неделчева с „ Коледна приказка “.
След тези осъществявания самодейността пое бате Боби, който разкърши децата с танци и разнообразни пластични задачки.
Кулминацията на празника пристигна с появяването на Дядо Коледа и Снежанка. Те дойдоха в залата под бурни овации и раздадоха дарове на всички деца, пристигнали на тържеството. Всички отброиха от 1 до 10 и светлините на Коледното дърво светнаха. След това всички искащите се снимаха с Добрия дъртак и Снежанка.
Тази година празникът със запалването на светлините на Коледната елха бе обвързван и с благотворителна акция в помощ дребния ни съгражданин Венислав. Всички средства, събрани в особено поставената касичка, ще бъдат дарени за неговото лекуване.
Коледното тържеството се реализира с финансовата поддръжка на община Долни чифлик, Ловно-рибарско сдружение „ Балкан “ с ръководител инж. Иван Ненов, Радка Томова от с. Солник, Ангел Иванов от „ Автотрейд 08 “ – гр. Долни чифлик и „ Кеш Груп “ ЕООД.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР