С тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията на официалния

...
С тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията на официалния
Коментари Харесай

С тържествено заседание на Общинския съвет започнаха честванията за Деня на Търговище 

С тържествено съвещание на Общинския съвет започнаха честванията на формалния празник на град Търговище – 14 май. Сред формалните посетители бяха националният представител Теменужка Петкова ​и Цвета Галунова, регионалният шеф Станимир Парашкевов. Гости на града ни по случай празника са и представители напобратимения ни румънски град Търговище.

В тържественото си слово по време на съвещанието на Общинския съвет кметът доктор Дарин Димитров съобщи, че думата „ дружно “ бъде мотото на този празничен 14 май.

„ В дните на компликации, в които живеем, да бъдем дружно, следва не просто да е цел, към която да се стремим. Това би трябвало да е действителността, в която живеем. Нека с горделивост заявяваме кои сме. Ние сме жителите на Търговище. И няма нещо, което да не можем да реализираме, когато се стремим към него дружно “, сподели доктор Димитров.

Поздравления по случай празника на града насочиха и Теменужка Петкова, Цвета Галунова, Станимир Парашкевов, Алесандро Савчу – представител на асоциацията на българите „ Заедно “ в област Дъмбовица, Румъния. На български език поздравления насочи и Адриан Байку, който е консултант на кмета на румънското Търговище по въпросите на опазването на здравето, обществените действия и културата.

На тържественото съвещание кметът доктор Дарин Димитров връчи оценките за почетен жител на треньорът по пукотевица Христо Маринов и треньорът по битка Иван Ангелов.

„ Благодарение на ремонта, който Община Търговище осъществя преди няколко години в спортната зала, в този момент града ни се радва на най-модерната зала по пукотевица в България. Това способства и за международното равнище, което успяхме да реализира “, съобщи Христо Маринов и добави, че е значимо поддръжката към спорта да продължи и отсега нататък.

Да обичат България пък прикани всички млади спортисти треньорът по битка Иван Ангелов. „ Бил съм на доста надпревари и на доста места по света, само че, като България друга няма “, сподели Ангелов.

През деня не престават и деянията, отдадени на Деня на Търговище.

На поляната в парка „ Борово око “ сега се организира обичайна за съботния ден на панаира киноложка галерия.

През целия ден в Алеята на занаятите ще могат да се видят исторически възстановки и реконструкции на древен пазар, боен пункт игладиаторски образования, проведени от Сдружение „ Виа Претория “. Посетителите ще могат да се включат в действия, белязали прекосяването от Античност към Средновековие. Участието е гратис.

В 17.00 ч., в зала №2 на изложба „ Никола Маринов “, посредством чоп, ще бъде определенпечелившият на първокласен холов ъгъл. Той ще бъде връчен на един посетителите, попълнили анкетна карта по време на панаирната седмица. Наградата е обезпечена от формалния сътрудник на панаира „ Мебел Стил “.

Също в 17.00 ч. ще бъде публично открит и новият пресклуб на Българската телеграфна организация в Търговище. На събитието ще участва и кметът доктор Дарин Димитров.

От 18.00 до 24.00 ч. Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложения с вход свободен, в границите на самодейността Европейска нощ на музеите.

В 20.30 ч. на сцена „ Борово око “ стартира концерт на Мария Илиева. Той е последният от програмата на #МузикаленПаркФест за тази година.

В 21.30 ч. небето над града ще бъде огряно от празнична заря в парка „ Борово око “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР