С тържествена частна официална церемония приключи Великият магистрален съвет на

...
С тържествена частна официална церемония приключи Великият магистрален съвет на
Коментари Харесай

Великият магистрален съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим се проведе в София

С тържествена частна публична гала завърши Великият магистрален съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим (OSMTH). Той се състоя от 21 до 24 септември в София, като хазаин на събитието беше Велик Приорат България – най-големият в Европа и втори по бройка в света след Съединени американски щати. Великият магистрален съвет на OSMTH в София е първият присъствен след международната пандемия от COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.

Основното беше след 3 години спиране да се съберем дружно и да можем да правим доста действия, с цел да може орденът да извършва главните си цели – помощ към християнството, търсене на благоприятни условия за обезпечаване на по-добър живот на хората. Това съобщи Великият Приор на Велик Приорат България генерал-майор (о.р.) акад. Румен Ралчев на конференция през днешния ден.

Великият занаятчия на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим Дейвид Епълби означи, че макар паузата поради пандемията е обнадежден. Въпреки компликациите, успяхме да съберем повече от 700 хиляди $ помощи за християните в риск, за бежанците от Украйна, за жертвите на естествени бедствия, сподели той.

По време на четиридневния съвет е била показана и книгата на акад. Румен Ралчев и акад. Кольо Рамчев - „ Конвергенция сред Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим и обществото ”. Това е работно помагало за работа на тамплиерите с обществото, съобщи Великият Приор на организацията у нас.

Той изясни, че книгата е въодушевена от каталонския рицар, теолог и мъдрец Рамон Лул, който е написал своята книга за прослава на рицарството преди близо 800 години. Той е квалифицирал 7-те рицарски добродетели – религия, вяра, лоялност, смелост и така нататък, изясни акад. Ралчев. По думите му концепцията е книгата да се трансформира в пътна карта за тамплиерите по целия свят, като тя ще бъде преведена и на британски език.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР