С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора бяха поднесени

...
С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора бяха поднесени
Коментари Харесай

В Стара Загора се проведе тържествен военен ритуал по повод 132-та годишнина от Съединението

С церемониален боен обред през днешния ден в Стара Загора бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на починалите във войните старозагорци в парк "Александър Стамболийски ".


Ръководството на града и десетки жители означиха 6 септември - 132-та годишнина от Съединението на България.

Командирът на Втора механизирана бригада бриг. ген. Костадин Кузмов поздрави присъстващите с празника и напомни в словото си историята на великото дело на Съединението. Той насочи обръщение народ и страна да се управляват от девиза "Съединението прави силата " и да живеем по този начин, че да я има България и за в бъдеще.

Пред светлия героизъм на дейците на Съединението военнослужещи от Втора механизирана бригада сервираха венци от Община Стара Загора и Старозагорския гарнизон, Общински съвет Стара Загора и регионалния шеф на област Стара Загора. Пред Паметника на починалите старозагорци в Балканската война, Първата и Втората международни войни цветя поставиха народни представители, общински съветници, представители на политически партии и публични организации, доста старозагорци.

В общоградският обред за поклонение пред делото на участниците в Съединението на Княжество България и Източна Румелия участваха народните представители Емил Христов и Радостин Танев, регионалният шеф Гергана Микова, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници и общественици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР