С шест нови площадки за игра посреща възпитаниците си детска

...
С шест нови площадки за игра посреща възпитаниците си детска
Коментари Харесай

Нови площадки за игра радват малчуганите в ДГ „Първи юни“

С шест нови площадки за игра посреща възпитаниците си детска градина „ Първи юни “ в квартал „ Борово “ (ул. „ Мирни дни “).

В двора на заведението са обособени пет площадки за децата от 3 до 6 години и една за най-малките в яслената група.

Монтирани са комбинирани уреди за люшкане, пързаляне, въртене, клатене, бранене на равновесие, катерене, учене. Те заменят остарелите уреди, сертифицирани са и дават отговор на условията за качество и сигурност.

Площадките са покрити с ударопоглъщаща каучукова настилка, инсталирани са пейки, маси, беседки и съдове за боклуци. Алеите са с нови бетонови павета и плочи, съществуващите огради, стълбища и подпорни стени са ремонтирани. В двора на градината към този момент има ледосветление и е построена рампа за достъп на деца със специфични потребности.

Обектът е съфинансиран от Община Габрово и от Министерството на труда и обществената политика по стратегия „ Красива България “. Стойността на строително-монтажните работи е 364 475 лева, реализатор е тревненската компания „ Стройко “ ООД.

Съгласно условията на програмата в рамките на  е извършено професионално образование на регистрирани в бюрата по труда безработни. Общо 15 лица от Габрово са придобили подготовка по специалността „ Основни и довършителни работи “. Курсът е осъществен от Сдружение с нестопанска цел „ Знам и мога повече “, гр. Варна по контракт за 9 900 лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР