С рядка операция кардиохирурзи дадоха шанс на 8-годишно дете с

...
С рядка операция кардиохирурзи дадоха шанс на 8-годишно дете с
Коментари Харесай

Нов шанс за живот: Кардиохирурзи спасиха 8-годишно дете с рядка операция

С рядка интервенция кардиохирурзи дадоха късмет на 8-годишно дете с вродено сърдечно заболяване да живее обикновено. Лекарите реалокират белодробните вени на мястото им и по този метод отстраняват аномалията, с каквато до момента не са се сблъсквали.

" Аз обичам докторите, по тази причина желая да стана доктор ", споделя Божидар.

8-годишният Божидар има присъщ недостатък на сърцето. От 2019 година е диагностициран с особеност - нетипично вливане на пулмоналните вени, а майка му се съгласява да бъде опериран, тъй като при най-малкото изпитание получава сърцетуптене.

Божидар: " В учебно заведение, преди да ми създадат интервенцията, бях най-бързият, играехме една игра на кучета, само че не да се биеш. "

Силвия, майка на Божидар: " Изморява се, да, изморява се. "

В болница " Проф. Александър Чирков " Божидар и майка му отиват преди 3 години. Лекарите откриват, че сърцето е почнало да се уголемява в резултат на вродения сърдечен недостатък и аномалното вливане на белодробните вени. Следва и интервенция. А неразделно до Божидар от първата им среща е доцент Пенчо Кратунков, който в своите 30 години процедура не е виждал такова положение:

" При Божидар ние за първи път се срещаме с подобен случай. Важното е точната диагноза. Както ние споделяме - който добре диагностицира, добре лекува. Затова, тъй като в случай че Божидар беше изпратен на интервенция без детайлна оценка на белодробните вени, в операционната можеше хирургът да бъде сюрпризиран и ние да не получим най-благоприятен действен резултат. "

Сега второкласникът се усеща добре:

" Аз си мислех доктор ли да стана или служител на реда, само че като видях по филмите, че служителите на реда убиват хора, си споделих по-добре доктор, тъй като лекарите оказват помощ на хората, а не ги убиват. "

Силвия, майка на Божидар: " Той около кардиолога, желае и той. Че го е избавил. "

Божидар: " Ще изучавам. В учебно заведение съм първенец, имам по всичко шестици. И дори приключих с шестица. Имам девет шестици и една петица по британски. "

Божидар няма самообладание да се върне в учебно заведение, тъй като със сърцето си към този момент е избрал пътя, по който да върви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР