С Русия имаме изключително прагматични, точни, коректни и делови отношения.

...
С Русия имаме изключително прагматични, точни, коректни и делови отношения.
Коментари Харесай

България и Русия имат прагматични, точни и коректни отношения във взаимна изгода за всяка една от страните

С Русия имаме извънредно прагматични, точни, правилни и настоятелен връзки. Има взаимна полза и равноправни връзки сред всяка една от страните. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министърът на индустрията и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Министър-председателят уточни, че отчитайки и историческите, и другарските връзки и положителни и неприятни през годините сега сред България и Русия има прагматични, точни и правилни връзки във взаимна полза за всяка една от страните.

„ Никога не е стояло във вниманието да скапваме връзките си с Русия, нито те с България “, добави Борисов.

"Разчитаме да участваме и сме подали поръчка за градежа на атомната централа „ Белене “, съобщи гостът. Той добави, че терминът „ Балкански поток “, препоръчан от българският министър председател, им подхожда.

„ Обсъдихме енергийната тема като огромен блок за взаимоотношението. Освен енергийната тематика, говорихме за взаимно доставка на машини и техника. Имаме интерес да купуваме фармацевтична продукция. Имаме интерес да разширяваме това съдействие и желаеме да доставяме на българския пазар нашата продукция. Говорихме и за филантропично съдействие. Признателни сме, че в българските учебни заведения се учи съветски език. Български деца всяка година се учат в нашите университети, ползата на младите към обучение в Русия се усилва. Важно е да има взаимно почитание сред нас, а и в бъдещите генерации. “, добави още той.

Той разяснява, че започващият на следващия ден градеж на "Балкански поток " е доста позитивен и че по тази тематика България и Русия работят дружно. Борисов напомни, че България е заплатила реакторите за АЕЦ „ Белене “ и означи, че за страната ни е значимо процедурите към плана да са транспарантни, ясни и точни.

„ Съревнованието е доста огромно сред Държавата компания на Китай, на Южна Корея. Така че ще се постараем оптимално бързо да проведем всички тези договаряния, виждам и голям късмет, в случай че параметрите и осъществяването са в границите на контрактуваните правила, да стане един доста добър план “, добави още Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР