С ритуално запалване на огъня и издигане на флага на

...
С ритуално запалване на огъня и издигане на флага на
Коментари Харесай

В Стара Загора започват Климентови дни

С ритуално запалване на огъня и издигане на флага на „ Дните на прослава на Св. Климент, архиепископ Охридски “ стартират Климентовите дни в границите на 160-годишнината на Народно читалище „ Св. Климент Охридски 1858 “.
До 30 ноември ще има разнообразни мероприятия на клубовете и обединенията на читалището. С състезанието „ Пей и танцувай с мама и татко” на НУ „ Димитър Благоев” и концерт на Вокална студия „ Розов свят” при читалището на 21 ноември ще се означи денят на християнското семейство. В четвъртък ще бъдат отличени участниците в двадесет и третото издание на състезанието за детска и юношеска лирика „ Христо Кацаров”.
На 25 ноември в храм „ Св. Богородица” ще бъде отслужен водосвет и признателен молебен, отдаден на Св. Климент, архиепископ Охридски, и ще има церемониален концерт на художествените колективи при читалището. Петнадесетото издание на състезанието за художествено слово и рецитаторско майсторство „ Език мой ангелогласен” ще се организира на 28 ноември, а два дни по-късно ще се играе постановката „ Малкият принц” по Антоан дьо Сент Екзюпери на театрална школа „ Самодейци” при читалището. Със събаряне на флага на „ Дните за прослава на Свети Климент, архиепископ Охридски” ще бъдат закрити тържествата на Климентовите дни на 30 ноември.
Народно читалище „ Св. Климент Охридски “ е учредено през 1858 година в най-голямата махала на града Акарджа. То е четвъртото читалище по българските земи в Османска Турция след тези в Свищов, Лом и Шумен. Разполага с третата по величина библиотека в Стара Загора с над 45 000 тома , има над 30 обединения и школи за млади и остарели. Читалището е уредник на няколко национални състезанието в региона на фолклора и детското изкуство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР