С рибен курбан и музикално-поетична програма Мездра отбеляза Никулден, с

...
С рибен курбан и музикално-поетична програма Мездра отбеляза Никулден, с
Коментари Харесай

Никулден сложи начало на празничната програма в Мездра

С рибен курбан и музикално-поетична стратегия Мездра означи Никулден, с което постави начало на богата и разнообразна коледно-новогодишна стратегия.
Ученици от ОУ „ Христо Ботев “ с началник Христинка Иванова, извършиха стихотворението Никулден и описаха за сложния урок, който Свети Никола дава на самонадеяния моряк, пресъздавайки песента „ Антон гемиджия и Свети Никола “. Женският национален хор към национално читалище „ Просвета -1925 “ – Мездра извърши песните „ Отишла е Яна “, „ Малка мома вода носи “ и „ Изгреяла ясна звезда “.
В приветствието си кметът на общината инж. Генади Събков поздрави всички именици и празнуващи своите професионални празници и пожела „ слука “ на рибарите.
„ Днес слагаме началото на хубавите коледни и новогодишни празници в нашия град, в нашата община. Надявам се коледното, приказно въодушевление да завладее всеки един от нас “.
Кметът сподели още, че община Мездра е подготвила богата и разнообразна стратегия за празниците и напомни на присъстващите, че „ хубавите мигове зависят от самите нас. Нека ги създадем повече! “.
За жителите и гостите на Мездра бе приготвена и рибена курбан-чорба, която отец Данаил Цинцарски освети и блогослови, а чиновници на администрацията раздадоха на присъстващите.
На 7 декември ще бъдат запалени светлините на коледната елха, с начало 17 часа.
На 12 декември ще се организира церемониален концерт във връзка „ 120 години община Мездра “, с начало 17:30 часа.
Предвидени са още културни и спортни мероприятия в програмата, която ще приключи в ранните часове на Новата 2019 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР