С решения, приети на заседание днес, Комисията за противодействие на

...
С решения, приети на заседание днес, Комисията за противодействие на
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява началникът на НСО и бивш шеф на радиото

С решения, признати на съвещание през днешния ден, Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) образува производства за определяне на спор на ползи във връзка с шест лица, заемащи висши обществени длъжности, оповестиха от комисията. За тях се загатват единствено длъжностите, само че не и имената.

Сред проверяваните са някогашен общоприет шеф на БНР, началникът на Националната работа за защита бригаден военачалник Красимир Станчев, двама общински съветници от общински съвет - Пазарджик, ректор на Икономически университет – Варна и заместник-кмет на община Сливен. Това са първите по-интересни инспекции, които КПКОНПИ подхваща при новия ръководител Сотир Цацаров. Той беше определен на поста в края на декември.

Бившият шеф на БНР е разследван по сигнал, че е дал за прилагане на Съвет за електронни медии лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този метод си е обезпечил поддръжка от членовете на Съвет за електронни медии.

Началникът на Националната работа за защита Красимир Станчев, който беше назначен на поста на 20 септември, се ревизира по сигнал за преназначаване без конкурс на служба " шеф бранш " на разположение, с което е в близки връзки, както и за осъществени други такива преназначавания.

За двамата общински съветници от Общински съвет Пазарджик пък има съмнения, че са членове на органите за ръководство и представляващи спортни клубове, които получават директно финансиране от бюджета на Община Пазарджик, а самите те, като общински съветници, са взели участие в съвещание на Общинския съвет, на което са признати решения за актуализация на бюджета и одобрение на дотации за тези спортни клубове.

Реккторът на Икономически университет – Варна се ревизира по сигнал, че е шеф на брачната половинка си, както че и двамата са членове на Академичния съвет. За заместник-кметът на Община Сливен се твърди, че е основател и ръководител на фондация, която е сътрудник на общината по доста от осъществените планове в района.

От комисията прецизират, че срокът за произнасянето по случаите е до два месеца, който може да бъде продължен еднократно до 30 дни. Решението предстои на обжалване или митинг по реда на Административнопроцесуалния кодекс, като установяването на спор на ползи с влезнало в действие такова решение е съображение за освобождение от служба, с изключение на когато в Конституцията е планувано друго.

С решение от през днешния ден, КПКОНПИ откри спор на ползи във връзка с основния проектант на Община Благоевград. Той е издал позволения за градеж на свързани с него лица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР